[Colp d’ull] ‘CRYING IS NOT ENOUGH’

Fou un dels survival horror indie més esperats, des de que es va anunciar el projecte allà pel 2013. L’any passat va eixir per fi a Steam, i des de l’abril els seus creadors van oferir una demo jugable per a PC, la qual em provat per oferir-vos les nostres impressions.

·Companyia/Creador: Storyline Team
·Plataforma/es:    
·Característiques clau: survival horror pur de nova generació, acció,

‘Crying is not Enough’ (CINE) fou un dels indies més esperats dels últims anys, degut a la seua llarga trajectòria i canvis. Va ser anunciat el 2013, i va vore la llum l’any 2018. La seua estrena va ser estrepitosa ja que varen traure un joc farcit d’errors, i amb uns temps de carrega i controls que deixaven molt a desitjar per al temps que havien tardat en acabar-lo.

Al mes d’abril d’este mateix any per fi els seus creadors varen traure una ampliació i millora, una versió “Remaster”, a on varen corregir tots els elements negatius i errors que lis varen reportar els usuaris. Amb motiu de la publicació de la versió corregida, els seus creadors penjaren a Steam una demo jugable, per demostrar els nous canvis que havien fet, animant a la gent a que provara el joc i comprovara que ja no era tan catastròfic.

Posats mans a l’obra, la primera impressió que ens ha donat la demo és molt positiva.  No ens trobem amb el típic joc fet amb les plantilles de Unity, i se nota que ha hagut un treball de modelatge de personatges al darrere. Una obscura ambientació, bons gràfics, i una experiència de joc que ens recorda a Resident Evil Revelations 2, amb una qualitat similar a aquell. I això ja és dir molt per a un indie.

Els controls són molt en la línia dels últims survival horror com l’anterior citat, o Dead Space: podrem disparar i caminar al mateix temps, recarregar armes, canviar d’armes sense entrar al menú, mirar el mapa, etc. Durant el nostre recorregut ens trobarem amb caixes de fusta que pots trencar per descobrir objectes, a l’estil Resident Evil 4, 5 i 6.

Tot és molt còmode. Comptarem amb el típic menú, però aquest no serà massa gran; sent senzill i sense grans seccions. Per a això, el joc té assignats un botó per a cada cosa: un per al mapa, altre per als arxius-bloc de notes, i altre per al menú d’objectes. L’ambientació recorda molt a The Evil Within, o a RE Revelations 2, com ja hem dit. Molta obscuritat, amb ús de la llanterna. Ací, obligadíssima, doncs la foscor amb al qual ens trobarem serà molt profunda, i no podrem veure res més enllà de a on estiguem enfocant.

La demo deixa poc entreveure de que diables va la trama, però també és esta una línia del joc en general. El recorregut ens trasllada a una mena de centre-clínica il·legal d’experiments amb humans (un poc típic, sí). A l’estil de molts videojocs d’este gènere, o del cinema de sèrie B, sembla que ens trobem altre cop amb experiments humans, esta vegada, de macabres implants mecànics o metàl·lics. L’ambientació està ben aconseguida, i podrem visitar habitacions brutes i precàries, així com a la sala a on “tractarien” a la gent.

Per anar tancant, l’única cosa dolenta que l’hem trobat, a banda de la coordinació d’algunes animacions, ha sigut que els enemics més normals no ens segueixen massa quan ens escapem d’ells. De totes maneres estos són molt silenciosos, i apareixeran al teu costat sense quasi que t’adones. Sempre estaran esperant, i intentaran atacar-te només passes prop d’ells. Però, la varietat d’ells contrarestarà això, ja que hi han de molts tipus. Un cop ens ataquen enemics amb xeringues estarem enverinats, i la nostra vida anirà baixant poc a poc. També ens hem topat amb altres que la seua sola presencia al davant nostre resultarà en mort automàtica, i aquí puja la tensió moltíssim dementre fugim d’ells. Cal reconèixer que en la creació dels enemics ha hagut molta imaginació, i han creat estils molt propis per al títol.

Em resumides comptes, tot indica que la revisió que han fet del joc ha donat els seus fruits. El joc no avorreix, i per a ser un indie, el joc mostra un acabat molt bo. No feu cas a les puntuacions dels usuaris d’Steam. Són puntuacions de quan la estrena, ja que, com podreu comprovar si jugueu vosaltres mateixos a la demo jugable, el joc ha quedat molt decent amb el gran pegat que va rebre a l’abril. Si t’agraden els survival horror, de segur que CINE serà un dels millors videojocs d’este gènere que pugues trobar en el sector dels indies.

Esta demo només està disponible per a ordinador, però els seus creadors estan desenvolupant les versions per a PlayStation 4 i Xbox One, que tenen una data aproximada d’eixida cap a finals d’este any 2019.

Nota: 7’5/10

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*