[Editorial] Estrenem nova pàgina web i domini

Després de molts anys d’existència allotjant-nos a varies adreces wordpress.com, des del dia 16 de gener Xe Quin Pasme! ha passat a tenir un espai web propi a la xarxa.

Des de les xarxes socials, com bé ja haureu vist, varem promocionar i consultar al públic quin deuria ser el nostre domini web.

 

La enquesta fou feta i creada a les xarxes socials Twitter, Mastodont, així com a Telegram, a on a tot arreu va guanyar el domini .cat. Si algú desconeix sobre l’origen i objectius d’este domini, les paraules del seu director, Carles Salvadó, fan un bon resum a la entrevista que li va ser concedida a setmanari El Temps.

“…per al foment d’una llengua i una cultura. No un concepte polític, sinó cultural. Això no s’havia fet mai. Per això es va demanar el domini de primer nivell de tres lletres .cat per fomentar la cultura catalana al món. Es va obrir l’oportunitat de l’organització internacional que ho regula, l’ICANN. Malgrat que primer hi veien un component polític que ja no tenia, perquè no hi ha hagut cap domini d’aquesta mena. … . El 16 de setembre de 2005 es va aprovar aquest primer domini de primer nivell arreu del món que aglutinava el concepte de llengua i cultura. A partir d’aquí, l’associació .cat es va dissoldre per crear la Fundació PuntCat per gestionar el domini i fomentar l’ús de la llengua i la cultura arreu de la xarxa.”

Des d’ací, qui porte aquest portal, simplement donar-vos les gràcies a tots aquells que ens seguiu, interactueu, i gaudiu del que fem. Si bàsicament este projecte l’estic portant gairebé jo sol, també no he d’oblidar a la gent que ha aportat articles a la web, o ens ha contactat per a participar en els seus propis projectes al llarg dels últims anys

Moltes gràcies a Jon de Pixelats, per ajudar-me amb l’hospedatge del web.

Des d’ací, de tot cor, moltes gràcies a tots!

Comparteix això

2 Comments

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*