[Ressenya] OUTBREAK, Recuperant el concepte de joc del survival horror cooperatiu en línia

El món indie ens està aportant una nova època daurada als que ens agrada algun tipus de videojocs en específic. No es la primera vegada que parlem de la saga Outbreak, però teníem eixa espineta de voler tastar i contar-vos com va ser aquell primer intent de ressuscitar la idea que ens va oferir Resident Evil Outbreak, allà pel 2004 per part d’aquesta saga indie.

Companyia/Creadors: Dead Drop Studios
Distribució: Dead Drop Studios

· Jugadors: 1-4. (Local: 2; Online 4)
· Format: descàrrega digital
· Textos: anglès
· Veus: no hi han
· Joc Online: Sí
· Plataforma/es:     xbox-one       

Característiques clau: Clon de Resident Evil Outbreak, supervivència, acció, cooperatiu online 4 jugadors, pantalla partida 2 jugadors, zombis.

Els que vam viure l’època de la PlayStation 2 recordarem el concepte de joc que va oferir Resident Evil Outbreak (REO), en el qual es va intentar agafar l’univers i estil de joc dels Resident Evil, però enfocant-ho al joc multijugador en línia. Si ve a Europa varem tindre que esperar fins a la segona part d’aquell joc per poder gaudir de l’opció de joc online, l’estil del joc ja va quedar marcat per unes variants respecte dels títols originals. Es va fer quasi impossible fer un desenvolupament d’una aventura lineal, i es va apostar per l’estructura del videojoc en missions i temps limitat, trencant amb aquella “tranquil·litat” que et permetia explorar de manera ampla tots els detalls del joc.

Bé, i posat a parlar del primer títol la saga Outbreak, i si ja vau llegir en aquest webblog anteriors entrades sobre els títols més recents d’aquesta franquícia, potser no se requereix de moltes presentacions ja.

Desenvolupat per Dead Drop Studios, un xicotet equip de no més 3 persones, Outbreak va tindre per objectiu intentar emular l’experiència de REO.
Després de llargues partides, podem dir que ho va aconseguir en certa manera, però també afegint un cert toc personal.
Com passava en Resident Evil Outbreak, els enemics no paren de vindre’ns cap a nosaltres, i haurem d’actuar en constant moviment. Cada personatge a triar pel grup de 4 té una habilitat especial, alguns tenen més espai a l’inventari però no poden combinar objectes, altres i tenen poc espai però conten amb un extra en potència de foc, etc.
També podrem deixar objectes al terra que ens molesten al nostre inventari (de només 4 espais), combinar objectes, visualitzar un mapa per a no perdre’ns, etc.

D’entre les novetats que aporta Outbreak trobem la possibilitat de buidar la munició de les armes que ens trobem pels escenaris per poder ser aprofitada per la mateixa arma amb la qual contem ja, crear parapets temporals per bloquejar passadissos i guanyar temps front a enemics ràpids per poder escapar o recarregar les armes, a més de rebre diferents objectes quan acabem un escenari, els quals podrem guardar i poder equipar-nos al principi d’un de nou. Però el que més ens ha agradat és la eliminació de la limitació de temps, que quasi existia sempre als RE Outbreaks. Una cosa que també s’ha fet per coherència, ja que la gran majoria d’escenaris ací, són més llargs que al títol de Capcom.

Outbreak també es divideix en missions, però ací ens han semblat moltíssim més llargues que algunes de REO. Sobretot si vols seguir la trama, i aturar-te a llegir els típics documents i diaris que hi han escampats per les diferents localitzacions. Per altra banda, si el que voleu es jugar un entretingut cooperatiu amb amics i passar de la trama, el joc t’ho posa fàcil, ficant els objectius a fer en la pantalla i al mapa.

De totes maneres, la trama potser no siga un dels seus punts forts, ja que és una adaptació de la història típica de sempre en el món dels morts vivents, però adaptada pels seus creadors, però tot baix una òbvia línia bastant Resident Evil.

Nosaltres hem tastat partides de 2 i 3 persones, i la veritat esque, tal i com passava amb REO, quanta més gent, millor és l’experiència de joc. Però ací molt millor! Ja que el joc compta amb connexió de veu amb la resta de jugadors, podent parlar amb tots al mateix temps si connecteu uns auriculars amb micròfon.

Per altra banda, encara que el joc se nota que ha sigut pensat per al multijugador, també s’inclou un mode per a un sol jugador. Nosaltres l’hem aprofundit bé unes quantes hores, i podem dir que compleix molt bé. Té la seua trama, els documents i diaris típics, alguns puzles, etc. Ací, podreu triar entre el mode Outbreak, que inclou onades d’enemics infinites com al cooperatiu online, o un mode clàssic. Evidentment, jugant soles, ve de gust molt més el mode clàssic, que compleix molt bé, com ja hem dit.

Com haureu pogut observar a les captures, el joc té uns gràfics molt simples. Molt en la línia pixel, amb uns escenaris que ens recorden a molts títols fets amb l’RPG Maker, o a 2Dark. Això no es negatiu, al menys per nosaltres, perquè la gràcia del títol és quedar i jugar amb gent.
Baix una estètica cartoon pixelada, i una vista aèria, que pot fer enrere a molts, el joc aconsegueix una decent ambientació. L’afegit de la poca visibilitat, amb un bon apartat sonor, amb decents sons ambientals, i amb inquietants efectes com el d’un cor bategant quan hi han zombis a prop, i el fet de no poder veure’ls amb tanta obscuritat, et fa posar-te tens i en alerta. Més bé perquè els enemics trauen molta vida, i has d’estar a l’aguait de la munició que tingues.

Si tinguérem que comentar alguna cosa negativa d’este videojocs, seria la seua alta dificultat a les primeres partides, així com alguns errors aleatoris que em pogut patir durant el joc. Com per exemple, que algunes vegades els enemics es fixen amb un sol objectiu, oblidant-se del seu atacant més proper, per exemple. Un error que d’IA que de vegades passa.

https://www.youtube.com/watch?v=GM9jh7yhIkU

Podem concloure que el primer capítol de la saga Outbreak, esdevé amb diferència de la resta, com el més equilibrat. Se nota que va nàixer com a reacció-nostàlgia per la manca d’existència de l’estil de joc dels RE Outbreak.
Així que ja saps, si vols passar una bona estona amb els col·legues, i trobeu en falta jocs de terror cooperatiu amb un poc més de pes en l’aventura que en l’acció, este és el joc.

El millor del títol és que encara continua rebent actualitzacions que han anat millorant la seua jugabilitat, com per exemple, poder extraure la munició de les armes que et trobes i el mode de pantalla partida per a dos jugadors en local.

Outbreak és un bon exemple de carta d’amor al survival horror. Un altre títol fet per fans que demostra cura i estima pel gènere i que, per a les poques persones que hi ha al darrere, doncs és un joc decent.

Nota: 6/10

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*