[Reportatge] El terror del 2018

El 2018 ja ens va dir adéu, i des de Xe Quin Pasme ens ha apetit fer un recull amb el més destacat quant fa als videojocs de supervivència i terror que ens ha deixat aquell any.

Si més no, molts d’ells continuaran sent “novetats” durant este 2019, degut al nou format de llançament per capítols que han agafat els títols independents.

Com sempre hem comentat, seguir la quantitat de videojocs de terror que estan eixint durant els últims anys, s’ha convertit en una tasca força dura. Una tasca només a l’abast de les grans comunitats de jugadors internacionals, o de mitjans de comunicació molt professionalitzats.

Nosaltres, des d’este humil blog, simplement intentarem oferir un resum dels títols més destacats que ens ha deixat l’any 2018.

Potser se’ns escape algun joc, doncs si ja comptem amb els títols indies, la quantitat es fa immensa, i incompleta. En este sentit, s’ha de destacar que ha sigut un bon any per a les creacions de terror independents, doncs se’ns han brindat molts survival horror d’estil clàssic.

 

OU⸸LASTII
Red Barrels  · Plataformes:   xbox-one     

Ja va eixir l’any passat per a PlayStation 4, Xbox One, PC-Windows i a la consola d’Android Nvidia Shield, però a principis del 2018 va eixir tota la saga, amb totes les seues expansions, per a la Nintendo Switch.

 

REMOTHERED: TORMENTED FATHERS
Darril Arts i Stormind Games  · Plataformes:     xbox-one

La preqüela no oficial del primer Clock Tower va ser un dels primers survival horror de qualitat de l’any, el qual ens va assaltar al gener. Tota l’essència i les mecàniques clàssiques de la saga en la qual s’inspira, però elevat a nivells millors. El títol ha rebut premis a millor joc de l’any de les principals comunitats internacionals de videojocs de terror. Ah! i la versió per a Nintendo Switch arribarà este any!

 

CRYING IS NOT ENOUGH
Storyline Team  · Plataformes:

Va patir diverses dificultats, però després de 5 anys de producció, amb intermitències, per fi ens va arribar este Crying Is Not Enough. Amb unes mecàniques molt clàssiques, i les influències de Silent Hill i The Evil Within, va eixir però de males maneres. Han passat molts mesos, i el títol encara té molts bugs i problemes. Els seus creadors estan preparant millores per a corregir el joc, doncs el títol té actualment unes notes horribles a Steam. A un futur els programadors ens van dir que tenien pensat fer versions per a macOS, PlayStation 4 i Xbox One.

 

OUTBREAK: THE NIGHTMARE CHRONICLES
Dead Drop Studios  · Plataformes:           xbox-one

Un altre survival horror d’estil clàssic que còpia els estàndards vistos a Resident Evil Outbreak, però esta volta, fixats en el mode història, per a enriquir els rerefons argumental de la saga Outbreak, del mateix creador. Este és un dels títols indies dels quals diem al principi que també serán importants este any, doncs està sent llançat en capítols.

 

THEM & US
Tendogames  · Plataformes:

https://www.youtube.com/watch?v=Z9e5yXVPOjI

Un altre survival horror clàssic independent que s’anirà publicant per capítols. D’origen japonès, i amb molt bones impressions a Steam, serà un títol a tindre en compte els futurs anys. Les seues principals característiques es troben en la seua ambientació de finals del segle XIX, amb un estil proper a Curse: The Eye of Isis. Este també estarà dividit en capítols.

 

PAMALI: INDONESIAN FOLKLORE HORROR
Storytale Studios  · Plataformes:

Amb una bona recaptació a Kickstarter, Pamali és un d’aquest títols que ens recorda que estes campanyes sí que serveixen bé a l’objectiu de portar a terme bons jocs de terror. Amb una línia força walking simulation, Pamali ens portarà a una primer capítol que, en forma de rondalla, ens endinsarà en una experiència de terror a on ens toparem amb criatures del folklore indonesi. Només s’ha penjat una primera aventura, i de segur que en hauran moltes més.

 

PARATOPIC: THE DEFINITIVE CUT
Arbitrary Metric  · Plataformes:

https://www.youtube.com/watch?v=5l-6y8dx6zk

Paratopic va ser una de les grans bizarrades, i dels millors títols independents de l’any passat. Un títol curt (que pot no arribar a una hora de joc), però que et captiva des del minut 0, fins a l’últim moment de joc, endinsant-te a un món de malson a on és difícil entendre què està passant.

 

SAGEBRUSH
Redact Games  · Plataformes:

A l’igual que el títol anterior, Sagebrush és un altre que fa servir els gràfics desfasats per a crear una ambientació més angoixant. El joc ens posa en la pell d’una persona que torna al lloc a on va tindre una de les pitjors massacres de suicidis massius perpetrades per una secta. Evidentment és un títol que tira molt de la trama per a poder gaudir-lo, però el millor és que sap crear una genial ambientació de solitud de mentre explorem els “primigenis” entorns poligonals, per a saber què lis va passar realment a les persones en aquella zona rural. Que la seua trama estiga bassada en fets reals fa més feredat.

 

DEADLY CURSE: INSANE NIGHTMARE
Electrical Eagle  · Plataformes:

Deadly Curse és una saga de jocs de “córrer i amagar-se” de mecàniques molt simples, però entretingudes. Esta és la segona entrega del primer títol, a on bàsicament no han canviat gaire coses respecte a aquell joc. Ens trobarem en diferents pantalles a on, en plena obscuritat haurem d’estar en constant escapada en un terrorífic hospital habitat per sanguinolents personatges maleits.

 

COLINA: LEGACY
Chance6 Studios LLC  · Plataformes:

Este és un dels millors survival horror que han eixit de l’han passat. Entre una barreja de Silent Hill i d’Eternal Darkness, ens trobem davant un bon títol que compleix en tots els aspectes que més agraden en este blog. Colina és un d’estos títols que, després d’un crowfounding ben merescut, és la mostra de que els estudis independents tenen molt a dir. Trobem una senzilla però bona trama, poques armes, molts puzles i enemics molt malrotllers. Ah! i té versió per a Linux. Per a que després diguen que no ixen bons jocs per a este sistema.

 

TOTAL CHAOS
Wadaholic  · Plataformes:

Grandíssim títol. Un dels grans descobriments que hem fet este any, a pesar de ser un projecte que ja portava temps covant-se a la xarxa. Després de Cry Of Fear, potser este haja sigut el millor survival horror fet per una comunitat en base a un mod… de FreeDoom! Usant l’engine de GZDoom, i la base dels primers Doom, els seus creadors han aconseguit fer un videojoc brutalment detallat, tant en gràfics, com en complexitat, menús interactius, i mecàniques de joc. La versió 1.0 ha eixit a principis d’este any.

 

Com haveu pogut vore, hi ha hagut una barbaritat de jocs. Menció especial podríem fer de Linux, ja que semblava que amb la contraofensiva duta a terme per Microsoft contra Valve, aquest sistema operatiu podria haver-se vist ressentit. I no ha sigut del tot així, ja que a banda que continuen eixint bons jocs de forma nativa per a este sistema, este mateix any han eixit també les versions més estables d’Steam Play, una ferramenta interna del client d’Steam a Linux la qual permet fer funcionar títols de Windows al sistema operatiu del Pingüí.

Un fet que ha fet possible que grans títols com 2Dark, o i l’inigualable Dead Space, haguen pogut ser jugats als sistemes GNU/Linux de forma perfecta i fàcil d’executar.

El veredicte final que podem donar és molt positiu. El 2018 ha sigut un altre any boníssim per al survival horror, farcit de títols per a totes les plataformes. I això que no hi són tots en esta entrada!

Massa jocs, i poc temps 😭!

I a vosaltres? Què vos han semblant els títols del 2018?

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*