[Notícies] Butlletí XQP! #16 -gener 2022

Per al primer mes de l’any recordem i fiquem a les nostres llistes el singular Cursed Mountain de Nintendo Wii.
Per fi ens han arribat novetats com Rainbow Six Extraction, Heaven Dust 2, o l’edició física per a PlayStation 5 d’Horror Tales: The Wine.

Com jocs que ens vindran al futur, destacar el joc de terror japonès Ikai, i el paranormal The Occultist, ambdós dos videojocs de terror fets a l’estat espanyol.

El genial David Lynch en feia 76 anys, i l’editorial L’Arcà anunciava noves traduccions al català per a dos llibres clàssics de H.P. Lovecraft, entre altres coses més.

Memento: Cursed Mountain fa 13 anys

Recordem que fa 13 anys el survival horror Cursed Moutain va eixir per a Windows i Nintendo Wii.
Ja està afegit a les nostres respectes llistes de survival horror i consoles.

 

Artícle sobre Nightmare Creatures de Samanta Sempere

Ací vos deixem amb un interessant reportatge sobre Nightmare Creatures per a Terebi Magazine, que va escriure la nostra seguidora Samanta Sempere.

Des d’ací molt contents que li agradara el nostre últim podcast,  a on vam fer un recorregut per aquesta interessant saga, i descobrir que hi ha gent al País Valencià que també veu amb potencial tot allò que va oferir aquell títol.

Nightmare Creatures, un diamante en bruto

 

Edició física d’Horror Tales: The Wine

El que ha sigut el primer survival horror en incloure localització al català, ha pogut gaudir d’una edició física per a PlayStation 5, que va eixir el 22 de gener.

[Anàlisi] HORROR TALES: THE WINE, <i>survival horror</i> a la Mediterrània

 

Estrenes: Rainbow Six Extraction

Rainbow Six Extraction per fi és entre nosaltres després de més de 3 anys de retardaments. En un intent de la franquícia per llançar-se a l’arena dels jocs d’acció en línia cooperatius amb virus mutants que transformen a la gent en monstres o zombis, com ja fa temps ho va fer Call of Duty, sembla que ja tardaven massa en Ubisoft en intentar oferir una cosa similar.

De totes totes, un títol que ha nascut per fer-se un espai en el món dels videojocs en línia de moda que tant triomfen, intentant oferir un producte similar, però amb el segell d’una gran sèrie de jocs.

 

House of the Dead: Scarlet Dawn

Sembla que la saga portava molt de temps en pausa, però no és així.
Només fa 4 anys enrere, la que és la cinquena part de la famosa recreativa de pistola House of the Dead, va arribar a uns pocs salons recreatius baix el nom de House of The Dead Scarlet Dawn.

Esperem que arribe a consoles o PC d’alguna manera.

 

Ikai fixa data d’eixida definitiva

Ikai per fi dóna data d’eixida per al 29 de març del present any. Per a qui no sàpiga res encara d’aquest joc, dir que serà una producció catalana que intentarà explorar l’estil de terror típic japonès.

El joc arribarà localitzat al català, i de moment eixirà per a les plataformes PC-Windows, Steam Deck, Nintendo Switch i PlayStation 4 i 5.
Si no podeu esperar a provar-lo, hi ha demostració jugable per a ordinadors a itch.io i Steam.

 

Llibres: Més Lovecraft en català

L’editorial L’Arcà va anunciar que està preparant traduccions de llibres del popular H.P. Lovecraft, gran font d’inspiració per al terror dels nostres temps en qualsevol format cultural.

Es tracten, ni més ni menys, que de les històries L’horror de Dunwich i Les muntanyes de la follia.

🗞 https://www.zonamorta.cat/2022/02/larca-publicara-lhorror-de-dunwich-i.html

 

Estrenes: Heaven Dust II

La segona part d’una de les propostes indies més interessants a dins dels jocs tipus homenatge als clàssics dels videojocs de supervivència i terror, va eixir a principis de gener.

Per a qui no sàpiga sobre la primera part, dir que Heaven Dust fou una barreja d’homenatge a Resident Evil amb una posada en escena de jocs de masmorres i tocs de jocs de rol, sense oblidar els puzles i la gestió de recursos típica del survival horror. Sembla que aquesta segona part conserva de bona manera estos elements, a on s’ha afegit cell shading a l’aspecte visual chibi que el singularitzava.

 

David Lynch en fa 76 anys

El multifacètic artista, però sobretot director, David Lynch, va fer este gener 76 anys.

Conegut per la seua extravagància i el tipus de misteri-terror psicològic simple però efectiu, és figura important a recordar en el món del terror. Per a mostra de la seua contribució indirecta als videojocs, ací vos deixem dues interessants entrades del nostre web:

[Reportatge] Silent Hill: 20 anys de terror psicològic i institucional

[Cinema] ERASERHEAD (1977)

 

The Occultist, més terror paranormal

The Occultist serà un títol independent  de Valladolid que agafarà una vessant psicològica en la manera de donar por.

Pel poc que ens deixa entreveure el vídeo de presentació, tindrem una vista en primera persona i una ambientació força victoriana, a raó de que els fets tindran lloc a una illa del nord d’Anglaterra controlant a un expert en ocultisme amb capacitats de poder observar una realitat alternativa a la nostra. El joc té previst l’eixida per al 2023 a totes les consoles de nova generació i Windows PC.

Donem les gràcies a Simmer Valenciana per donar-nos-el a conèixer.

 

Terror portàtil amb Pocket Go S30

Recordem que tenim també un compte a Instagram a on, de tant en tant, pengem algunes coses com les següents.

La meua persona, qui porta quasi tot el pes de Xe Quin Pasme!, soc fill de la plaga del nostre segle, la precarietat, i com no podia ser d’altra manera, passe molt de temps fora de casa per intentar llaurar-me una millora en la qualitat de vida. Les portàtils, no sabeu com et poden salvar el dia quan hi tens un moment de temps lliure, no hi ets a casa, i poder aprofitar així per dedicar-te als videojocs.

Gràcies a meravelles de codi obert com la Pocket Go S30, a dia de hui podem enjogassar quantitat de plataformes  de joc allà a on estigues.

https://www.instagram.com/p/CZK1vUQtEpJ/?utm_medium=copy_link

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*