[Notícies] Butlletí XQP! -abril 2021

Butlletí

Entre el més destacat del butlletí del més d’abril, trobem que guanyen pes els indies. The Lunar Effect, Of Love and Eternity, What Lives Below, i molts més, destacant el llançament definitiu de Chernobylite, un títol que ha creat escola portant l’estratègia i el món obert a molts videojocs de terror.

En l’escena dels cooperatius, quasi sempre hi ha alguna cosa nova, com ha sigut el cas de The Chalk, un cooperatiu a 10 jugadors que es troba en realització, i que pinta bones mecàniques.

Quant fa sèries o pel·lícules, recuperem un curtmetratge fan de la saga Critters, així com un fil de continguts referents a Alien amb motiu de l’Alien Day del mes d’abril.

Blasphemous i la segona Setmana Santa COVID-19

El mes començava amb les festes de Setmana Santa. I quina millor manera de passar-les? Doncs jugant al genial Blasphemous de l’estudi andalusí The Game Kitchen.

Per a qui encara no conega de què tracta Blasphemous, és un videojoc en estètica pixel 2D i desplaçament en escrol lateral, amb una cura i uns acabats realment professionals, i amb uns aires jugables i ambientals que beu dels Dark Souls.

El joc va aconseguir una campanya de Kickstarter, recollint quasi un 200% del que necessitaven. Això, sumat a l’excel·lent acollida del joc, va permetre als seus creadors contractar a actors professionals del doblatge espanyol per a les veus del joc.

https://www.youtube.com/watch?v=bmTol_zKaT0

The Lunar Effect, un altre indie amb estètica PSX

Al genial Alisa se suma ara altre títol (de creació independent, com no podia ser d’altra manera) que agafa la línia Haunted PSX.

Per ací hem provat la demo, i podem dir que The Lunar Effect sí que complirà amb la línia del survival horror clàssic de l’era dels 32 bits, amb puzles, controls tipus tanc, menú intern, etc. amb una història que sap crear misteri. A destacar l’estètica de la casa a on es troba atrapat el personatge, amb habitacions i corredors decorats amb els quadres més sinistres de Francisco de Goya.

Es troba demo jugable a Steam, per si voleu tastar-lo. A nosaltres ens ha encantat.

https://twitter.com/XeQuinPasme/status/1379366120042414082

What Lives Below, a la cacera del Kraken i Cthulu

Segur que recordeu moltíssimes pel·lícules amb un combat èpic contra algun monstre marí al mig de l’oceà. Bàsicament serà això el que oferirà What Lives Below (Allò que viu per Abaix [de la mar], seria més o menys la traducció), ficant-nos en esta situació típica de la ciència ficció.
De moment no es sap molt del joc, però pel poc que s’ha mostrat, possiblement haurem de viatjar amb la nostra embarcació a la cerca de monstres fantàstics que voren per la mar, i donar-los caça al mig de diverses condicions atmosfèriques que ens posaran les coses difícils. Ens ha agradat que alguns dels dissenys dels monstres agafen un aire molt inspirat en els monstres lovecraftians, o altres que semblen mitològics, com un Fènix o una tortuga gegant.

Té vist eixir per a tots els sistemes operatius d’ordinador, sense data definida. De moment, a consola no se sap res, però la idea és força atractiva, i si saben executar-la de bona manera, de segur que veurem el títol en consoles.

The Chalk, nou cooperatiu de terror per a PC

The Chalk ens ficarà amb un grup de gent que haurà d’eixir d’una obscura mina abans de que ens agafe el monstre. La gràcia serà que cada recorregut de la mina serà una experiència nova, ja que es generarà un camí aleatori a cada nova partida. Sense mapes, i podent comunicar-nos per veu amb els nostres companys, amb la possibilitat de poder marcar les parets de la mina amb un guix, haurem de cooperar bé per a eixir vius sinó tot l’equip, algú dels 10 jugadors. El joc pot oferir al jugador ser egoista, en comptes de cooperar, i aprofitar-se de la resta per a eixir-ne viu.

La idea és totalment nova i resulta molt interessant. Ara, superar l’èxit de Phasmophobia serà difícil però, sent aquell també un títol independent, més gent del sector xicotet dels videojocs va provant fórmules a vore si hi tenen també èxit.

Curtmetratge Critters: Bounty Hunter

Després d’una campanya de mecenatge, i front a la sequera de més produccions oficials en aquells anys, el 2014 per fi es va fer públic un curtmetratge inserit en l’univers de les pel·lícules de Critters.

La veritat, veient la qualitat i l’estil, que també hi tenien els films, ben bé es podria fer un videojocs de terror basat en aquest univers. Podria quedar una cosa com en aquest Critters: Bount Hunter.

Metro: Exodus arriba a GNU/Linux i MacOS

Després de l’època daurada de jocs que va viure el sistema operatiu lliure per excel·lència, el nombre de videojocs de grans companyies va anar disminuint força degut a (sorpresa) les polítiques monopolístiques de Microsoft.
Amb tot, sembla que encara hi han grans companyies que resisteixen a les pressions de la companyia nord-americana, i des d’aquells anys no han abandonat la seua consciència, com per exemple han demostrat contínuament Frictional Games, amb la saga Amnesia, o 4AGames amb el cas del que parlem.

Una vegada més, l’equip ucraïnès ha confiat en oferir els seus videojocs per a tots els sistemes operatius d’ordinador, i el 14 d’abril d’aquest 2021 per fi arribava Metro: Exodus a les distros de GNU/Linux i també al sistema operatiu de la poma, MacOS.

Resident Evil Showcase del 15 abril del 2021

Amb motiu d’un altre esdeveniment en línia de Capcom per donar a conèixer les novetats de la franquícia Resident Evil, i convidats altra vegada per Simmer Valenciana, vam seguir l’acte junt amb ella i altres grans de la comunitat catalanoparlant de videojocs.

Als tuits resumim les novetats. Moltes gràcies per tornar a convidar-nos Simmer!

[Notícia] Haunted PS1 Demo Disc 2021

El món dels videojocs independents continua sent un espai d’innovació i llibertat creativa sense parangó. Teníem pensament d’escriure alguna cosa sobre l’existència de la primera edició del projecte, però el temps no perdona, i ja s’hi pot trobar la segona incursió del Haunted PS1 Demo Disc.

Descobriu a l’article que varem fer una de les iniciatives més a tindre en compte per als fans del survival horror. Aquesta vegada, però, amb un element més destacat: que siguin títols amb un acabat antic de l’època de les consoles de 32 bits.

➡️ Llegeix l’entrada ací:
[Notícia] Haunted PS1 Demo Disc 2021

Presentació d’Outbreak: Endless Nightmares

El desenvolupador d’aquesta saga indie no descansa. A pesar de portar ell quasi tota la creació dels seus jocs (una cosa ja no tan anormal hui en dia), i després d’Outbreak: Last Hope, presenta al món la seua sisena creació.
Seguint la seua línia d’oferir-nos un marca blanca de Resident Evil, Endless Nightmares tornarà a oferir l’opció de jugar a dos jugadors simultàniament a pantalla partida. A més, també s’han afegit diferents modes de càmera, així com possibilitat d’elecció de controls tipus tanc, o tridimensionals.
Com sempre, i a pesar de que no siguen uns videojocs d’una qualitat superba, tenen la seua gràcia.

Esperem que en aquest nou capítol millore alguns dels aspectes d’anteriors entregues.

[Ressenya] Of Love and Eternity [demo], survival horror a un món estil dark souls

Un dels jocs que més ens han deixat bones sensacions va ser este projecte de Of Love and Eternity.
La xicoteta demo a Itch.io ens va deixar un gust molt positiu, amb un videojoc independent que intenta mesclar l’ambientació, estètica, i alguns elements jugables dels darks souls, convertits a una aventura de terror de l’estil que tant ens agrada.

Si el joc va pel bon camí, serà a tenir en compte.

➡️ Llegeix l’entrada ací:
[Ressenya] Of Love and Eternity [demo], survival horror a un món estil dark souls

Recordem el nostre primer podcast per l’Alien Day

El 26 d’abril fou l’Alien Day, un dia que ret homenatge al dia en el qual va ser emesa la primera pel·lícula d’una saga que recull fans a tot el món.
Per al dit dia, varem fer un fil a Twitter, Mastodont i Pump.io sobre tots els continguts que hem oferit ací a Xe Quin Pasme! que tenen relació amb la incombustible saga Alien.

Ací el recuperem:

Song of Horror comptarà amb edició física per a PlayStation 4

El sobreeixit survival horror Song of Horror tindrà, gràcies a la meravellosa gent de Meridien Games, una edició física especial.
El títol de terror fet a Madrid rebrà una edició especial que inclourà un llibret de personatges a on s’aprofundeix en les habilitats del total de 13 controlables que ofereix el joc, mapes, espai per a prendre anotacions per als puzles, així com altre material sobre la trama del joc. També oferirà una funda exclusiva de la caràtula.

Eixirà este estiu, i només estarà disponible de moment per a PlayStation 4.

Chernobylite prepara llançament definitiu

L’atípic videojoc Chernobylite, un survival horror que barreja molta gestió de recursos amb un món obert, arribarà al juliol a PlayStation 4 i Xbox One, així com també abandonarà el seu estat d’Early Acces a Steam.

Per a qui no sàpiga de què va aquest títol, el qual porta ja 3 anys de creació, us deixem un dels nostres articles a on mostrem les singularitats de la creació d’este videojoc, elaborat amb fotogrametria de la Txernòbil real.

➡️ 📑 Chernobylite: terror a la Txernòbil real!

Com sèria un survival horror de Bob Esponja? Sponge Massacre

Itchi.io continua oferint autèntiques obres que ni en somnis veuríem de manera oficial. Sponge Massacre és un videojoc de terror paròdic que ens fica en la pell d’un policia de Ciutat Bikini que entra a la casa de Bob Esponja a la cerca de respostes. Obscuritat, recol·lecció d’objectes, i l’assetjament constant d’un corromput Bob Esponja ens eixiran al pas en este curt videojoc de conya, però que compleix donant ensurts.

FOBIA – St. Dinfna Hotel, més terror psicològic “dimensional

Inserit a dins d’una línia molt semblant a The Medium, es troba en desenvolupament un títol que sembla que anirà per uns camps pareguts, però amb una aposta més clara pel terror.

A pesar de que els escenaris típics de terror es repeteixen molt, com en aquest cas, un altre hospital abandonat, trobem que podria ser una bona idea si se sap aprofitar bé. Amb l’estil primera persona Resident Evil 7, i amb la possibilitat d’observar un món alternatiu en temps real, FOBIA promet ensurts, bona ambientació, i puzles.

Té previst eixir (encara sense data) per a PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series, Windows i GNU/Linux, i ja compta amb demo a Steam per si voleu provar-lo.

https://twitter.com/XeQuinPasme/status/1388095766770692101

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*