[Editorial] 7è aniversari de Xe Quin Pasme!

Fem set anys. Set anys a les xarxes. Set anys han passat ja des de que un dia, un valencià molt fricarro se li va acudir que no estaria malament engegar un projecte per deixar una empremta a internet sobre un dels temes que més li apassionaven.

L’any passat no varem fer entrada pel nostre aniversari, i potser ja tocava.

Ja ha passat un any més des de que vaig iniciar este projecte, i potser toca escriure alguna cosa. El que a molts els podria haver resultat una bogeria quan va començar, i com passa amb moltes altres coses, el temps està començant a mostrar el que havia de aparèixer per lògica. La comunitat de videojugadors valenciana comença a fer-se notar en la xarxa. La existència de Territori Gamer, la gran explosió que ha suposat Twitch, o projectes com Pokémon en Valencià, per posar alguns exemples, està permetent la visualització de projectes en valencià de la manera més natural, com havia de ser.

Este any ha nascut la iniciativa poblet.info, un portal a on trobar qualsevol contingut fet en valencià, i en el qual també es troba Xe Quin Pasme!

Pel que respecta a nosaltres, fent un resum de l’activitat o canvis durant estos dos últims anys, hem d’esmentar la regularitat setmanal a les nostres xarxes de microblogging Twitter, Mastodont, i Pump.io. També en este temps hem engegat una nova secció, els Butlletins mensuals, a on recollim totes les notícies i altres coses que ens trobem a les xarxes socials. I en fi, també hem pogut oferir algunes ressenyes i anàlisi de més videojocs de terror, així com altres tipus d’articles. Les nostres llistes continuen enriquint-se amb els millors títols de terror que ens trobem per la xarxa, així com un nou llistat de survival horror per consoles.
Quant fa a l’activitat del nostre podcast Ràdio XQP!, no ha sigut l’esperat però prometem intentar que no passe tant de temps entre un programa i altre. També varem obrir un compte Twitch, i varem retransmetre un parell de gameplays.

Com sempre fem, anem afegint canvis al web conforme passa el temps.

En estos dos-quasi tres anys enrere, s’ha de ressaltar l’ajut i col·laboració de part de tres grans personetes. Simmer Valenciana, Carlos Cuesta i, sobretot, Josep Artés, un gran fixatge que ha suposat que Xe Quin Pasme! puga oferir més articles interessants.

A tots tres, moltíssimes gràcies per ajudar-me a enriquir aquest projecte que estic portant quasi en solitari, amb genials articles sobre cinema o videojocs.

Fora de Xe Quin Pasme!, també hem tingut invitacions i col·laboracions amb altres projectes fets en la nostra llengua sobre videojocs. Hem estat com a convidat als canals de Twitch de Simmer Valenciana, Xboxers Catalans, Nintenhype.cat, o Gaming.cat.

I, com no, no podem oblidar-nos de la genial invitació que varem tindre a l’Especial Jocs de por de Ràdio Hadouken.

Moltes gràcies a tots!

Xe Quin Pasme! continuarà sent un espai que, en la mesura de les possibilitats dels que escrivim i aportem ací, anar oferint continguts relacionats amb el món del terror i els videojocs. I sí, en valencià. Tal i com va ser des dels inicis.

Gestionat durant tot este temps bàsicament per ací servidor, el temps ha passat i he hagut d’anar adaptant la meua disponibilitat segons les situacions personals que m’han eixit al llarg d’estos anys. La gestió, de moment, continuaré portant-la quasi tot sol jo, amb el blog, xarxes i podcast. A pesar de cada vegada el temps i altres obligacions ocupen més espai en la meua vida, intentaré portar això cap a endavant. Continuem. El fet d’haver creat este projecte m’il·lusiona. Vore com gent s’ha animat a escriure, també ho fa, i de ben segur que en el futur s’interessarà més gent.

Moltíssimes gràcies a tots els que ens seguiu, ens llegiu, ens escolteu, doneu la vostra opinió sobre el que fem, i interactueu per les xarxes socials. De veres, ho dic. Moltíssimes gràcies per ser-hi.

A pel huitè any!

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*