[Notícia] Haunted PS1 Demo Disc 2021

La quantitat de videojocs de terror, i de moltíssims altres gèneres, que podem trobar a la xarxa és quasi inabastable a dia de hui. Les creacions independents d’estil retro del nostre estil favorit, però, han trobat una iniciativa que ja va per la seua segona edició.

Benvinguts al Disc de demos maleït de PS1.

Després de l’edició de l’any passat, la qual no tenia en ment continuar de manera oficial, ja es troba a itch.io el Haunted PS1 Demo Disc 2021. La bona acollida que va tindre la primera edició, va animar a la comunitat que porta el projecte, arribant a rebre més de 56 propostes de videojocs independents, dels quals han tingut que retallar a 25 per a aquesta edició.

El Haunted PS1 Demo Disc és un projecte que s’encarrega d’elaborar un arxiu de demostracions jugables de diversos videojocs a dins de l’escena independent de la creació de videojocs. Però no sols tracta d’això, ja que escura més el seu estil, deixant només cabuda a totes aquelles creacions que continguen un aspecte visual i mecàniques de l’estil de l’època de les consoles de 32 bits en aquella època a on Sega Saturn, PlayStation i Nintendo 64 marcaren la història dels videojocs dels 90. I esque, els survival horror amb eixes característiques, sembla que estan vivint un retorn daurat amb l’explosió de la creació de videojocs de les últimes dècades.

Navegar per itch.io sempre ha sigut apassionant si trobes goig en els videojocs independents. A banda d’Steam, i potser amb més quantitat de títols, aquell portal demostra com ha canviat el món dels videojocs durant les últimes dues dècades. Hi pots trobar títols curts, experimentals, autèntiques porqueries, o d’altres amb idees super fresques i originals… que després copiaran les grans companyies per als seus famosos títols a les grans plataformes de joc electrònic.

Del fantàstic portal itchi.io es varen donar a conèixer al món bons títols com Prototype Mansion, Alisa, o Wake up, tota una mostra de com sembla que el retro és ja un subgènere més a dins de la creació de videojocs de terror, fets en els últims anys.

La bona feina que fan aquestes iniciatives com la del Disc de demos Maleït de PS1 és d’agraït, ja que gràcies a la primera edició es varen promoure títols com Fatum Betula, ajudant en la seua arribada a Nintendo Switch, a la bona recollida del finançament a Kickstarter de Sauna 2000, o A Place Forbidden.

A pesar de com s’està promocionant el projecte, aquest disc de demos no existeix de manera física. Es tracta d’un arxiu disponible per a màquines Windows, tot i que alguns dels videojocs que mostra tenen, o en tindran, versions per a sistemes GNU/Linux o MacOS.

Pàgina oficial del projecte:
➡️ HAunted PS1 Demo Disc 2021 ⬅️

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*