[Notícies] Butlletí XQP! -març 2021

Butlletí

Ací teniu un altre butlletí més amb tot allò que hem anat informant a través de les nostres xarxes socials durant el mes de març.

Quant a nous videojocs de terror, la cosa torna a ser imparable. Descobrim Heritage Hills, Eldervale 2, l’existència d’una traducció del primer Resident Evil a la llengua internacional esperanto. Per altra banda Alisa pateix un endarreriment, i per fi arriba la culminació de Them & Us. Novetats que han eixit al mercat, com el barceloní Evil Inside, o l’original Mundaun, el premí del Valencia Indie Summit a Dawn of fear, i més coses.

No només del suspens i el terror se pot viure, i descobrim Morbyd: The Seven Acolytes, un dark souls d’estètica retro molt ben recreat, a més d’un ben esperat: Aliens Fireteam, el nou joc de l’univers Alien que serà un survival shooter cooperatiu per a 3 persones!

Quant fa sèries o pel·lícules, ens vam reveure el remake de La Mosca de David Cronenberg, i varem dedicar una entrada. Per altra banda, un dels actors de la primera pel·lícula d’Alien va traspassar aquest mes.

Heritage Hills, nou survival horror clàssic per a este any

Amb el títol Heritage Hills, i amb data d’eixida fixada per a octubre, un estudi independent ens oferirà una nova aventura feta amb el motor Unreal 4. Per la trama i ambientació, recorda un poc als primers Blair Witch Project de PC-Windows, més encara si ens fixem que la seua trama girarà al voltant d’un tema de bruixeria.

Pel que se pot vore al canal de Youtube oficial, té l’aspecte de ser un indie poligonal fet per algun equip molt reduït. Amb això no volem dir que el joc vaja a ser dolent, però que, veient tota l’allau d’indies de terror poligonals, poc d’ells en han eixit ben parats.
Esperem que no siga el cas, i que Heritage Hills siga una experiència jugable acceptable.


Morbid: The Seven Acolytes, un dark soul digne en 2D

Morbid: The Seven Acolytes ens oferirà tota la experiència Dark Souls, però amb un univers propi atractiu i ben plantejat, que pocs jocs indies han sabut plasmar-ne fins aleshores.
Si tots sabem que el món dels videojocs independents és ja de gran com el mar, sempre hi han projectes que destaquen. Títols com el destacable Blasphemous han demostrat oferir una notable experiència jugable de la mà de l’estil visual pixelat i en 2D, amb una professionalitat digna d’una gran companyia.

Si us agraden éste estil de jocs, Morbid: The Seven Acolytes, complirà amb les vostres expectatives.


Alisa es retarda fins a setembre

Segons hem pogut saber via un comunicat del seu creador, Casper Croes, el videojoc d’estètica i mecàniques de consoles de 32 bits, Alisa, serà retardat fins al setembre.
La data fixada per al llançament oficial era en maig, però degut a la quantitat de feina que se li ha presentat, i amb la meta de deixar totes les mecàniques de joc ben polides, el seu creador ha decidit fer éste retard.

Recordem que Alisa és un survival horror clàssic indie que, a pesar d’estar sent desenvolupat per gairebé 3 persones, i després d’una exitosa demo i campanya a Kickstarter, va demostrar tindre la sensibilitat, estil de joc, gràfics i la resta d’elements de tots aquells que varem viure l’època de la cinquena generació de consoles de joc de sobretaula.

Ací us deixem amb el gameplay i l’article d’Alisa que tenim a Xe Quin Pasme!:

➡️ [Anàlisi] Demo d’Alisa: The Awakening, retorn als veritables 90


8m 2021, un dia de la dona diferent

Aquest any el 8 de març, dia de la dona treballadora, ha sigut diferent, com ben bé tots sabem.
Per la nostra part, varem fer difusió d’uns quants missatges a les nostres xarxes socials.

Un d’ells, ben important! Xe Quin Pasme! necessita dones.


Them and Us arriba a la versió 1.0

Un dels millors survival horror indie que podreu trobar actualment, ha arribat a la seua última actualització principal.

Es posa fi així a un joc que va començar a estar disponible des del 2018, en Steam Early Acces, rebent actualitzacions conforme l’equip feia progressos. Quasi 4 anys després, Them And Us acaba l’aventura principal, esdevenint un videojoc ja complet.
Això, per altra banda, no ha de significar que el títol no reba més actualitzacions o modes de joc en un futur.

Ací podeu llegir l’anàlisi que varem fer sobre aquest magnífic títol desenvolupat en diàspora, per persones de diferents països, però amb una qualitat molt per damunt d’este tipus de videojocs.


➡️ [Anàlisi] THEM AND US (demo), un indie japonès amb la qualitat d’un triple A


Traducció de Resident Evil Director’s Cut a l’esperanto

Una de les entrades que varem fer aquest mes de març fou una relacionada amb la troballa de la traducció de tot el joc Resident Evil Director Cut.

La versió millorada del gran clàssic de la primera PlayStation, a més del títol que va impulsar el gènere favorit del web que ara mateix esteu llegint, compta amb un pegat de traducció de tots els textos i diàlegs que fan aparició en aquell clàssic.

➡️ Llegeix l’entrada ací:
Traducció a l’esperanto de Resident Evil Director’s Cut


Presentació i novetats d’Aliens: Fireteam

Aquest títol ens el devien, i sembla que Fox Interactive va prendre nota. Després de l’estrall que va suposar la primera incursió de la saga en els shooters cooperatius, sembla que ve la seua redempció.

Basat en una novel·la que va eixir fa mig any als EEUU, el 2 de març es presentava al món Aliens: Fireteam. Des del seu dia, les seues dades, informacions i gameplays s’han succeït ràpidament, demostrant que el joc ja es troba en una fase molt avançada. Ens trobarem davant del que els seus creadors han nomenat survival shooter, a on, en equip de 3 jugadors, recorrerem 12 llargs escenaris complint missions principals i secundàries. Cadascun dels 3 soldats estarà especialitzat en unes destreses, tenint també taules d’habilitats per anar millorant els nostres personatges. S’ha confirmat també que serà el videojoc d’Alien amb més diferents tipus de xenomorfs, a on podrem veure, de moment, fins a 12 tipus.

Eixirà aquest estiu per a PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series i Windows 10.


Mor Yaphet Kotto, un dels principals actors d’Alien

Seguint amb més coses sobre una de les millors sagues de ciència ficció i terror de tots els temps, però aquesta volta no per a bé.
L’actor Yaphet Kotto, en el paper de Parker, el mecànic de la pel·lícula Alien, l’octau passatger, va traspassar aquest mes 15 de març. Evidentment, la seua carrera va ser més extensa, eixint a diversos films, sobretot dels 70 i 80, destacant el paper del dolent d’una de les pel·lícules de James Bond.


Mundaun, terror psicològics als Alps

La creació independent de videojocs ens deixa un altre tipus de títol, molt interessant, per la seua proposta.

Amb una història localitzada als Alps, basant-se en folklore local, Mundaun ens transportarà a aïllades poblacions de muntanya. En primera persona, i amb un enfocament de terror psicològic, la seua estètica es caracteritza per les textures dels polígons, doncs han sigut dibuixades a llapis, donant a tot un toc com més de conte sobre paper.


Rebem al primer trol de Xe Quin Pasme!

Potser tampoc era cosa per a recollir ací. Al nostre Discord ens va entrar un individu que, pel simple fet d’expressar-nos en una llengua que no és el castellà, va etzibar una ximpleria molt en la línia dels ultres de l’estat espanyol.

El susdit individu, a pesar de la conya inicial, després va començar a deixar exabruptes racistes i intolerants, i va ser expulsat.


25 aniversari de Resident Evil

El 22 de març del 1996 eixia a la venda Resident Evil, el primer capítol d’una saga molt estimada per bon gruix dels survival horrers. Un videojoc que, sense ell, qui sap si el gènere de terror electrònic s’hagués desenvolupat de la manera tal i com el coneixem hui en dia.

Aprofitem la fita, i compartim la nostra entrada sobre l’anàlisi que varem fer sobre aquest mític joc.

➡️ Llegeix l’entrada ací:
[Anàlisi] Resident Evil


Dawn of fear, guanyador al millor joc de l’any fet a València al València Indie Summit

➡️ Llegeix l’entrada ací


[Cinema] The Fly (La Mosca) (1986)

Remirant un clàssic del cinema, i inspirat després de vore aquest tros de pel·lícula, vaig pensar que es mereixia una entrada al nostre web. Inoblidable final. 

➡️ Llegeix l’entrada ací


Eldervale 2 està en producció

Després del bon gust de la primera part, la saga Eldervale en tindrà una segona.
Per a qui no conega aquest videojoc, dir que combina curiosament l’estil dels títols moderns de supervivència i terror com Dead Space, The Evil Within, o els últims Silent Hill, però amb una estètica i elements trets dels contes de fades. Evidentment, ficats en clau més obscura.

➡️ Eldervale 2 Reveal Coming Soon


Evil Inside, terror psicològic d’un estudi barceloní

L’allau dels indies és imparable. També a casa nostra. Així, l’estudi de Barcelona Jandusoft ha tret Evil Inside, un videojoc de terror en primera persona amb una història macabra al darrere per donar peu al joc.

Amb una més que evident inspiració en el ja mític Silent Hills P.T., portarem a un adolescent per la casa buida que ha quedat després de l’assassinat de sa mare per part de son pare, a on haurem de contactar amb la mare a través d’una taula espiritual.


Edicions físiques de Doom, Doom II i Doom 3 de amb marxandatge

La ja coneguda marca especialitzada en llançar edicions físiques de molts videojocs, sobretot els d’estil més retro, ens va sorprendre amb una mega edició que els fans de Doom i dels títols clàssics no ens podem perdre.
S’ha perdut el compte de les vegades que el gran títol d’ID Software haurà eixit per tantes i diverses plataformes (més de 18, a hores d’ara), i ací en va una altra més.

Nintendo Switch i PlayStation 4 rebran edicions físiques de Doom, Doom II i Doom 3, amb l’opció d’edicions especials amb divers marxandatge.


Goner presenta el primer prototip

El títol desenvolupat a Tenerife, i que estarà basat en les novel·les de Jurassic Park, ja ha presentat al món el seu primer gameplay, per acompanyar la demo jugable de la seua web.

Goner intentarà incloure elements de recull de recursos per a la supervivència, amb elements de terror. Pel que hem pogut veure, entrarà a molt a dins de l’estil de títols com Chernobilite, o el recent Expedition Zero, a on no només haurem de seguir una trama lineal de l’aventura, oferint món obert i la necessitat de recollir i elaborar altres objectes per poder sobreviure.

Les plataformes que s’han confirmat de moment són Windows 10 i GNU/Linux.

 


 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*