[Notícies] Butlletí XQP! -gener 2021

Ja és ací el nou any, i el gener del 2021 deixa un altre interessant mes per al nostre ecosistema.

De les més destacades, ja comencen a arribar els exclusius d’Xbox Series amb The Medium, una sucosa aventura de supervivència i terror que ens oferirà una nova perspectiva de joc.
També varem poder gaudir del primer gameplay de Resident Evil Village a un directe a Twitch amb altres membres de la comunitat catalanoparlant de videojocs, i més coses.

Els videojocs independents tornen a alimentar el gruix de novetats en jocs, amb l’estrany i surrealista Critters For Sale; o la aventura estil Dark Souls, com Dolmen. La segona part d’Stasis també s’ha deixat veure per fi, presentant més elements d’aventura, així com una qualitat més que alta per a un joc independent; i trobareu la “varietat” a dins del terror jugable amb Lust From Beyond, quasi tots d’eixida al mes que ve o este any.

Ací teniu el butlletí de gener.
Fins al pròxim!

Recordant l’anunci nadalenc de The Predator

Si aquella pel·lícula fou una de les coses més horribles que li han fet a qualsevol saga del cinema de ciència ficció, ben bé el seu anunci promocional nadalenc dels EEUU superava a aquella. Amb monyicots i tècniques d’stop-motion, és un spot publicitari divertit i molt gore.

Aprofitem per a dir que el vídeo es troba a PeerTube, l’alternativa lliure a Youtube. Allà no t’eliminen els vídeos, ni s’enriquixen grans companyies de les teues creacions, o traficant amb les teues dades. Amb Twitter i el seu equivalent lliure Mastodon (xarxa que recordem, hi tenim compte també), se demostra altra vegada que sempre hi han alternatives a les opcions comercials.

https://peertube.dsmouse.net/videos/watch/69c803dc-d2ae-4d6c-b856-4ac05f9f6107

 

 

Ja queda menys per a Dolmen

Potser no siga nítidament un títol a on l’element de provocar por al jugador siga l’element protagonista, però ben bé la seua ambientació sí que té una inspiració que a algú podria interessar.
Des del Brasil porta uns tres anys cuinant-se aquest Dolmen que, com ja va fer el recent Hellpoint, ens oferirà un estil de joc de rol i videojoc clàssic com Dark Souls, però amb ambientació espacial i criatures estil Alien/Metroid.

Té previst eixir, per fi, este any.

 

Vinil sencer de la BSO de la pel·lícula Creepshow

Fou una de les millors creacions conjuntes entre Stephen King i George A. Romero. I a on també vam poder vore a l’actor Leslie Nielsen fent el paper d’un dolent (i ho feia força bé).
Youtube continua sent una gran mina gràcies als seus usuaris: gravat amb una qualitat deliciosa, ací comprovareu com de bé se sent la seua banda sonora en l’imbatible format disc de vinil.

 

The Medium arriba a les Xbox Series

Dels creadors de Layers Of Fear i l’últim videojoc oficial de la saga cinematogràfica El Projecte de La Bruixa de Blair, el 28 de gener ens arribava un dels primers exclusius d’Xbox Series, que per sort nostra, es tracta d’un nou títol de terror.

The Medium suposa no només una nova incursió i maduresa d’este estudi polonès en el gènere, sinó també un nou enfocament a dins del survival horror. Si ja hi han centenars de títols que ens traslladen a dimensions paral·leles durant l’aventura, els seus creadors plantegen un pas més en eixa línia: quan el nostre personatge connecte amb una dimensió paral·lela, ens mourem simultàniament en ambdós mons a pantalla partida.

 

Ready to Play entrevisten a un dels creadors de Dawn Of Fear

El programa de Ràdio Molins de Rei Ready to Play va entrevistar aquest mes a un dels pares del videojoc de supervivència i terror Dawn or Fear.
Per a qui no els hi sone, només dir que va ser un títol indie desenvolupat al País Valencià, exactament a Elx (Baix Vinalopó), i que suposava una de les segones incursions del gènere a casa nostra després de Fear The Dark Unknown.

👉 Ací varem fer una entrada sobre tema

 

Critters for Sale, fantàstica i surrealista aventura gràfica

Si voleu que el us estavellen el cap de la manera més inesperada, recomanen enfervoridament que li doneu l’oportunitat a Critters for Sale.
Elaborat a partir d’imatges reals, blanc i negre, gràfics d’1 bit, i rematat per una ampla i genial banda sonora, este videojoc independent és una de les millors coses que us trobareu a la xarxa.

El primer capítol es troba gratuït, i us assegure que no us deixarà indiferents.
I sí, com podreu observar pel vídeo de mostra, té molt moments malrotllers. Disponible per a Linux, Windows i Mac.

 

Stasis: Bone Totem per al 2022

La sèrie de jocs que s’han traspassat al 2022 no són pocs. La segona part d’Stasis, joc amb una excel·lent i inquietant ambientació terrorífica, i que jugablement era més proper al point and click, també li ha passat el mateix.

A pesar de provindre d’un estudi independent, va aconseguir una bona campanya de recaptació, i podrem gaudir de bones seqüències de vídeo i actors de veu de qualitat. Jugablement, la càrrega de terror serà més elevada que a la seua primera part. Fa molt bon pinta.

A Steam o a itch.io, podreu tastar una demostració jugable del joc.

 

Directe Resident Evil Showcase -21 gener a Twitch

El 21 de gener Capcom ens va mostrar per fi Resident Evil Village (el vuitè capítol oficial de la saga) en moviment, amb la presentació d’altres coses

Simmer Valenciana va voler seguir l’acte a través del seu PlumbVlog i va convidar ací a @xolutot, i clar, vaig anar encantat!

👉 Ací varem fer una entrada sobre què es va presentar en aquella acte.

 

From Dusk Till Dawn, tindrà continuació animada

La saga d”Obert fins a la matinada’ tindrà una sèrie animada segons el famós director Robert Rodriguez (Machete, Desperado, Sin City, Alita: Battle Angel, etc), que també és un dels pares d’este univers a on es barregen vampirs i cultura mexicana amb tones d’escenes gore i d’acció.

Recordem que al 2014 la llicència ja va tindre la seua primera incursió al món de les sèries, amb una producció que, si ben bé anava un poc per lliure, ens va deixar satisfets a tots aquells que trobàvem a faltar efectes especials físics, làtex, i sang artificial a dojo, en comptes de tants efectes especials per ordinador.

 

Recordatori últimes incorporacions a Xe Quin Pasme!: Josep Artés

Josep Artés ha sigut una de les últimes grans personetes que s’ha unit a la redacció del nostre projecte, i ens ha brindat dels millors articles que hi tenim.

I sí, també va ser tot un artista de la música indie valenciana 🎸.


➡️➡️ Ací teniu tots els seus articles publicats a Xe Quin Pasme! fins ara.

 

Sexe a l’obscuritat: Lust from Beyond arriba al mes que ve

La producció de videojocs està sent tan increïble que cada vegada ixen més tipus de títols. Lust from Beyond, del qual ja va haver una demo jugable per als que van donar finançament al projecte, va presentar trailer amb data d’eixida.

Si agafareu una coctelera, i posàreu en ella el terror còsmic del Cercle de Lovecraft, Amnesia, els dissenys de Giger, i sexe explicit, agafaria la forma de Lust from Beyond. Un títol a on, perfectament haurem de fer puzles participant en bisbètiques orgies sexuals amb gent grotesca, o interactuar amb entorns monstruosos en forma de genitals. I sí, tot a un ambient força malrotller, amb ensurts inclosos.

https://www.youtube.com/watch?v=-f_LXXT6hl4

 

Mor l’actriu Jeanette Maus (Resident Evil Village)

Tanquem este butlletí de gener del 2021 amb una trista notícia.
Jeanette Maus, una de les actrius que donava vida a una de les bruixes que faran aparició al pròxim capítol de Resident Evil, va morir el diumenge 24 d’este mes. A l’abril del 2020 va agafar un càncer de còlon, del qual ha perdut la batalla.

D’origen nord-americà, la seua família ha heretat el deute mèdic, degut a la privatització de la sanitat existent allà, i va obrir una campanya de finançament per a poder pagar-ho.
Una vegada més, i com tant s’ha demostrat als EEUU, la privatització de la sanitat no és quelcom com muntar un negoci de qualsevol altra cosa, i deuria fer-nos a tots reflexionar. Sobretot en temps com els que estem vivint per la pandèmia de la COVID-19.

Ací hi ha l’enllaç a la pàgina de recaptació de fons, per si a algú li abelleix o pot contribuir.
➡️ https://www.gofundme.com/f/help-jeanette-kick-butt

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*