[Notícies] Butlletí XQP! -desembre 2020

L’últim més del fatídic 2020 ha passat, i aquestes són les novetats que hem pescat a les xarxes. I no són poques!

Desembre del 2020 ha sigut excel·lent per al gènere de terror en els videojocs, tal i com es pot entendre amb el retorn a l’escena d’alguns dels creadors de Dead Space,  Silent Hill i Project Zero!

Per altra banda, no han mancat altres interessants fets com la campanya per a etiqueta d’èuscar a Twitch, la confirmació d’una sèrie d’Alien per a TV, el remake de 7 Days Salvation, Yuoni, un nou títol de terror confirmat del Team Psykskallar, el primer gameplay de Back 4 Blood, el nou d’estí d’Scorn amb exclusivitat per a Xbox Series, i moltes altres coses.
Però, sobretot, ens va volar el cap l’aparició sorpresa que va haver durant el The Game Awards: The Callisto Protocol, el nou survival horror dels creadors de Dead Space!

Vos desitgem un enfervorit i necessari bon començament d’any, i que aquesta pandèmia acabe el més aviat possible!

7 Days: Redemption, remake del primer survival horror xinès

Començàvem l’últim mes del 2020 amb força. Fou una grata sorpresa descobrir que hi ha en procès el remake de 7 Days Salvation, el primer survival horror d’estil clàssic desenvolupat a la República Popular de la Xina, i que va eixir per a l’última generació de telèfons mòbils que funcionaven amb Symbian, a l’època daurada dels Nokia, abans de l’arribada d’Android.
Baix el nom de 7 Days: Redemption, serà un projecte d’estudi independent format per gent que no pertany a l’equip original, però que, al seu blog de desenvolupament, és pot veure que sí que hi tenen contacte amb els creadors originals.

Es fa servir Unreal Engine 4 com a motor gràfic, i ja hi han imatges i un xicotet vídeo del títol en moviment. Té vises de veure la llum al 2021 a Android, iOS, PC-Windows 10, Nintendo Switch, Xbox One i PlayStation 4.
Esperem que els seus creadors sàpiguen transmetre bé l’experiència del joc original, del qual ací a Xe Quin Pasme! varem fer una anàlisi.

 

2 anys de la revista El Tecnològic

Han passat dos anys ja des de que a la fira Barcelona Games World 2018, es va presentar al món la revista impresa en català sobre videojocs El Tecnològic.
En aquella publicació, a banda de tindre espai la gent que formen 3Dnassos, també hi vam ser moltíssima altra gent de la comunitat que fem servir la llengua a Internet per parlar i gaudir dels videojocs.

Ací us deixem amb l’interessant fil de Twitter que va fer 3Dnassos, rememorant la fita, a més de deixar caure que… possiblement la revista torne a eixir als carrers!

 

Doom Eternal per fi arriba a Nintendo Switch

El 8 de desembre per fi va arribar una de les últimes versions de Doom Eternal que més s’han fet d’esperar. L’hibrida de Nintendo rebé l’últim títol oficial de Doom, això sí, al final el format físic ha sigut descartat, fent-ho a tot el món en descàrrega digital.

Mantenint intacte tot el sabor del títol que ja fa mesos va eixir per a PlayStation 4, Xbox One, PC-Windows, i Google Stadia, les excel·lents capacitats portàtils de Nintendo Switch ens podran fer gaudir allà a on siguem d’un dels millors Doom.

 

El Temps comença a interessar-se pel tema dels videojocs

El setmanari degà en català de política i cultura El Temps, va publicar recentment un article relacionat amb la rellevància dels videojocs als nostres dies. Signat per Maria Josep Picó, es parla dels videojocs en general, de com d’important és a dia de hui la industria que ha generat, amb xifres que ja superen la música i el cinema, i de com està influenciant en la cultura de la nostra societat actual. Molt interessant.

–> https://www.eltemps.cat/opinio/12066/la-cultura-del-videojoc

 

Haurà sèrie de TV basada en l’univers d’Alien

Les informacions ja es succeïen des de fa anys, i la cosa estava arribant a punts importants. Així, després de diverses reunions del productor i guionista Noah Hawley amb els caps de la Fox, per fi es va arribar a un acord: l’univers Alien abastirà també les sèries televisives. Era un dels últims camps a on la famosa saga dels xenomorfs encara no hi havia entrat, després d’haver passat pel món del còmic, les novel·les, els videojocs, i fins i tot els parcs d’atraccions.

Del poc que se sap i varen confirmar a Fox, és de que la sèrie s’emetrà en la seua plataforma digital, i que la localització de la trama serà al planeta Terra, a on alguns dels capítols seran rodats per Ridley Scott.

 

Yuoni, ambientació japonesa a l’estil Amnesia

De cara a l’any nou, els videojocs de por sembla que viuran una nova albada. Per si no fos poc tot allò que hi ha per al 2021, el descobriment de nous títols continua sense aturador.
Bona mostra d’això serà aquest Yuoni, un títol que eixirà per a totes les plataformes, i que sembla que ens oferirà un estil en primera persona amb un estil que recorda a Amnesia o Outlast, però localitzat a un context molt japonès.

 

Campanya per a incloure l’etiqueta de l’èuscar a Twitch

Després d’aconseguir l’etiqueta per al català a Twitch, permetent així que els que vullguen fer emissions en la nostra llengua tinguen visibilitat en aquella plataforma, altres comunitats de l’estat espanyol s’estan animant a lluitar per aconseguir-ne una etiqueta que els permeta visualitzar-se.
Així ha sigut este més amb l’èuscar, el qual ha aconseguit feliçment assolir el seu objectiu.

Zorionak!

 

Aliens: Eradication, excel·lent mod per a GZDoom

Si últimament sembla que sempre hem de dir alguna cosa sobre Alien, ací teniu una altra ració: Aliens: Eradication és un brutalíssima modificació que pot córrer sobre tots els sistemes operatius d’ordinadors, funcionant a través del motor GZDoom.
Agafant molt del material gràfic d’Alien Trilogy, s’ha creat un dels millors mods que hi ha sobre els xenomorfs.

Nosaltres l’hem tastat, i ens ha encantat. Res que envejar als shooters oficials més moderns de l’univers Alien, oferint jugabilitat i més dificultat que molts títols comercials.

 

Premis al The Games Awards 2020

Com tots els mesos de desembre, va tindre lloc els Oscars dels videojocs, els The Game Awards. L’edició del 2020 no serà recordada com a important per als títols de terror, però sí que varen haver unes nominacions a unes quantes creacions com Resident Evil 3, Carrion, The Last of Us Part II, Phasmophobia i Doom Eternal.

Al final, com tothom s’ho veia vindre, The Last of Us Part II es va menjar un bon gruix de totes les categories.

 

Presentació de The Callisto Protocol al The Games Awards 2020

Durant els The Games Awards també tenen lloc presentacions de nous videojocs, una cosa que ha sabut arrabassar-li al ja bastant debilitat esdeveniment de l’E3.
Poca cosa s’ha de dir després de que alguns dels supervivents creadors de Dead Space presenten al món una nova IP de terror… ENCISADISSÍMS ens va deixar!!

The Callisto Protocol fa aspecte de ser una mena de preqüela o continuació no-oficial basada en l’univers de Dead Space, tal i com s’especula entre la fornada de fans que es va guanyar el joc des del minut 1, i en la qual ens incloem.
El joc arribarà el 2023 per a totes les plataformes de nova generació.
L’espera es farà llarga!

 

Back 4 Blood es mostra al món!

Si al butlletí del mes passat us informàvem de que no hi havia cap notícia nova sobre el nou shooter cooperatiu en línia dels creadors de Left 4 Dead, sembla que l’univers ens ha escoltat, i ha fet que l’espera acabe.
Durant l’acte dels The Game Awards es va mostrar per vegada primera imatges del joc en moviment, a on varem poder veure que el que prometien s’està portant a terme. Fins i tot a hores d’ara hi ha moltíssima gent que l’està jugant, ja que Back 4 Blood va obrir la seua beta de proves el dia 17 del mateix desembre.

Valve Corporation deuria preocupar-se, doncs sembla que el títol contindrà tots els elements del (encara imbatible) Left 4 Dead 2, però amb les gràfiques de nova generació.

 

Obscurium, més terror a la primera guerra mundial

Les xarxes socials no paren de descobrir-nos més, i més, i més títols de terror fets per gent individual, o xicotets estudis. Els contexts dramàtics de conflictes bèl·lics sempre donen per a molt, i així ens ho sembla demostrar aquest Obscurium.

Per als que estigueu cansats de l’acció, apunteu-se aquest.
El millor és que estarà disponible per a tots els sistemes operatius.

https://www.kickstarter.com/projects/scottlininger/obscurium-wwi-horror-game/widget/video.html

 

Scorn es torna a ajornar, i es fa exclusiu d’Xbox Series

Scorn era un d’aquells eterns títols que sembla que mai van a eixir, i que molts esperàvem. Ara, torna a allargar el seu llançament, però per a eixir de les millors de les maneres amb la potència de la nova consola de Microsoft.
Ha esdevingut un dels exclusius d’Xbox Series que, per als que no el coneixeu, tindrà una genial ambientació basada en l’univers obscur i tecno-orgànic creat per un dels pares de la criatura d’Alien, o Species, H.R. Giger.

Ací a Xe Quin Pasme! us varem parlar d’ell fa ja 3 anys, i el projecte ja estava gestant-se d’abans, per a que vegeu com de feixuga està quedant l’espera.

 

Acord entre les 3 grans companyies: lluita contra la toxicitat en el món de les consoles

Sempre és bo saber d’aquestes iniciatives. Amb l’arribada de PlayStation 5 i Xbox Series, sembla que ja s’han obert noves trinxeres, molt paregudes a quan l’època de Sega i Nintendo als anys 80 i 90.

Però, fins i tot així, aquest temes són difícils de gestionar per les mateixes grans companyies, però ja va bé que vullguen posar a l’abast de la gent mecanismes de denuncia… i que també no estaria malament que ells també contractaren a gent per a vigilar les xarxes de les seues plataformes, vaja.

Aprofitem per compartir un programa sobre la guerra de consoles entre Nintendo i Sega que va enregistrar fa poc la gent de Ràdio Hadouken. ⇒ https://radiohadouken.wordpress.com/2020/12/20/s02e06-console-wars/

 

Alineament de Júpiter i Saturn

Bé, ho sabem. Potser això no calia ficar-ho aquí, però com als noticiaris deien que des de l’any 1200 (ja època medieval), estos dos grans astres del nostre sistema solar no s’alineaven, doncs la cosa donava per a molt.

Vam fer un tuit referint-nos a la genial sèrie de TV Twin Peaks, sobre la qual @notthebeees i jo @xolutot potser enregistrem programa per al nostre podcast Ràdio XQP!. Ara, també podríem haver esmenat el genial Eternal Darkness de Nintendo GameCube per a esta fita astrològica i astronòmica.

 

Anunciat nou projecte del Team Psykskallar!

Les novetats survival horror no s’aturen. No anem a repetir-nos, però els fans del gènere estarem que no donem abast.
La tornada del lider de l’equip després d’haver estat treballant a grans companyies, quasi una dècada ençà, està movent com mai el seu estudi indie original, el Team Psykskallar,
Al Discord oficial es va anunciar que tenen entre mans un nou videojoc en 3a persona amb controls de tanc, gràfics poligonals estil PlayStation 2, i un ritme de joc molt influenciat per Dino Crisis. Però, en comptes de dinosaures, la trama girarà al voltant… d’insectes gegants! Una idea que ens sembla que té suc per a un títol de terror, i que de moment no s’ha vist massa a enlloc.

De moment és només un pla, i potser passe un any segur fins que mostren alguna cosa, doncs ara mateix es troben fent el remake amb Unreal 4 de Cry Of Fear.

 

Keiichiro Toyama, un dels pares de Silent Hill i Forbidden Siren, torna a l’escena!

Més notícies bomba del passat mes. Un dels pares del terror psicològic en els videojocs, amb aquell inoblidable Silent Hill, funda el seu propi estudi, i promet un joc de terror.
Una notícia que ens va assaltar per sorpresa el dia abans de la Nit de Nadal i que ningú esperava.
Després de donar fi al seu contracte amb Sony, Keiichiro Toyama agafa les regnes del seu propi destí amb esta genial notícia per als fans del gènere. El nou joc no tindrà massa a vore amb els seus treballs, i sembla que intentarà sorprendre’ns.
Segurament encara no haurà res programat, però creuem els dits perquè ens mostre alguna cosa abans del 2023.

 

Possibles novetats al 2021 sobre Project Zero

I per si no n’havia poc amb tota aquesta onada de nous títols desenvolupats per reconeguts personatges de l’escena del survival horror, cap a finals del mes, es va afegir Keisuke Kikuchi, un dels productors de Project Zero (o Fatal Frame, en Japó).

A una entrevista amb la coneguda revista japonesa Famitsu, un dels grans productors a dins de Koei-Tecmo va deixar caure que, amb el 20 aniversari de la saga de terror Project Zero al 2021, potser seria ideal per fer alguna cosa relacionat en aquella saga.

Per a qui no conega Project Zero, només dir que fou un dels primers videojocs de gran qualitat gràfica i jugable en portar la temàtica de fantasmes al món de l’entreteniment electrònic, fent-ho a PlayStation 2 un ja llunyà any 2001.

Estarem a l’aguait, que la cosa podria ser interessant!

 

Tota la saga Oubreak arriba a Xbox Series i PlayStation 5

Els indies també volen ser a les noves consoles de joc d’última generació. En el que a nosaltres ens interessa, Outbreak, una de les sagues de videojocs fetes per un únic desenvolupador, està portant de manera nativa tots els seus títols a PlayStation 5 i Xbox Series.

Per a qui no conega aquests xicotets i humils títols indie, dir que ja hem parlat moltes vegades d’ells en aquesta bitàcola, i que intente recollir l’experiència del survival horror per en cooperatiu, intentant imitar als Resident Evil Outbreak de PlayStation 2.
L’últim títol, Outbreak: Epidemic, el qual ens permetia jugar fins a 4 jugadors el mode principal de joc, oferirà ara un acabat visual sublim.

 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*