[Editorial] Ja tenim Mastodon i Pump.io

Com molt bé haureu pogut observar alguns, ja comptem de fa temps amb comptes actius a les xarxes socials Mastodont i Pump.io.

A Xe Quin Pasme! ens agraden les xarxes socials alternatives, i més si usen software lliure per al seu funcionament. Per la qual cosa, i per a contribuir a l’ús d’aquestes xarxes, hem obert comptes del nostre projecte a estes xarxes.

I no, no només es tracta només d’una qüestió de valors, sinó també de la forma amb la qual es gestionen este tipus de xarxes socials. Tant Quitter com Mastodon, usen el software Gnusocial i, al igual que el software Pump.io, es tracten de projectes de codi obert, lliure i de funcionament descentralitzat.

Per a qui no entenga que signifiquen estes coses, podríem resumir en que l’ús d’estes xarxes socials no genera milionaris beneficis a un parell d’individus que trafiquen amb les teues dades, tal i com passa amb Facebook i Twitter.

Per altra banda, també són xarxes més segures, doncs no tot funciona a un sol node, sinó que poden existir diferents espais connectats entre diferents nodes. És a dir, la informació que publiquem no està centralitzada.

Si en voleu saber-ne més sobre les xarxes socials alternatives i lliures, us recomanem la web Comunícate Libremente.

Ací us deixem uns altres articles sobre el per què de l’existència d’alternatives a les grans xarxes socials, per si vos interessa el tema:

➡️ MASTODON CONTRA TWITTER -Levante·EMV.

➡️ DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS SOCIALS (I DIGITALS) -Setmanari Directa.

 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*