[Reportatge] 7 Days Salvation, el primer survival horror xinès

7-days-salvation

Fa unes setmanes, navegant per la xarxa, a la busca de survival horror’s, vam trobar una autèntica curiositat: 7 Days Salvation. Aquest títol va eixir per als últims models de telèfons mòbils Nokia amb Symbian S60, la consola portàtil de Nokia N-Gge, i per una de les primeres consoles portàtils xineses, la Dingoo A320.

dingoo-a320
Així és la caixa d’aquesta consola portàtil. Possiblement, la primera gran consola portàtil de creació xinesa 100×100.

Així, la poca informació a internet, encara que sí que hi han vídeos del joc a Youtube, ens va fer interessar-nos-en amb fer-nos amb la curiosa portàtil xinesa.

Una de les millors coses que té este títol, és que ja et ve preinstal·lat a la consola en sí, amb la qual cosa, per uns 50 euros en vam trobar una d’aquestes maquinetes per ebay sense tindre que haver desfalcat més diners pel joc.

dingoo-7-days-01-xequinpasme
La Dingoo A320 executant este -de moment- fantàstic survival horror.

Les primeres impressions que podem tindre després d’una setmana de joc amb 7 Days Salvation són les de que conté tots els elements clàssics del survival horror. Tant visualment, com de la mecànica del joc. Fins i tot em vaig emportar algun que altre ensurt! Feia temps que un joc no aconseguia agafar-me amb la guàrdia baixa!

7days-01-xequin
Pels gràfics, pareix un títol de finals dels 90 de Sega Saturn o PlayStation.

A la part visual, perfectament podem fer la gracieta de que als xinesos els agrada copiar-se de tot allò que funciona (això ho fa tota Àsia en general, no soles els xinesos. És quelcom cultural). Així, com podeu veure a les imatges, visualment és un calc als primers Resident Evil i, sobretot a Silent Hill. De fet, els seus gràfics ens recorden a un apartat tècnic molt proper al que oferia Sega Saturn o PlayStation… I ací ve una de les coses que més m’han agradat de la màquineta: no soles és portàtil, sinó que també té opció per a conectar-la als TV’s vells amb entrades RGA.

 

7days-09-xequin
Les melodies estan també molt aconseguides, a més de que els enemics t’ixen quasi sense avisar.

Jugablement? Doncs és una de les millors coses: menús clàssics, objectes, moltíssima exploració, i un poc d’acció. Resumidament, m’ha recordat a experiències com RE, Silent Hill i Clock Tower.

 

La història? Doncs genial també de moment. Un escriptor de novel·les decideix llogar una vella mansió per apartar-se de la ciutat, i així poder escriure millor i en tranquil·litat les seues obres. Un dia qualsevol, quan va a parlar sobre remodelar la casa amb l’encarregat de la casa, es vorà immers en un autèntic món de bogeria, canviant, a on les coses no són com són. Estarem atrapats a l’edifici, i hem de trobar una eixida per salvar la vida i escapar d’eixe malson. ¿O potser el nostre protagonista no està bé emocionalment?… Sí, tot recorda molt a Silent Hill o Alan Wake ;).

7days-02-xequin
Sí, la seqüència de passar d’una habitació cap a un altra, és un calc als primers Resident Evil. ¿Homenatge? ¿Còpia? Pensem que les dues. Però ho han fet molt bé.
7days-05-xequin
Jugar a un TV dels d’abans, fa que el joc perda resolució gràfica respecte a la pantalla original de la portàtil, però tampoc és tan profund el canvi i es pot jugar amb comoditat.
7days-04-xequin
¿Endevineu a on es guarden les partides? Sí, a una màquina d’escriure xb.
7days-06-xequin
L’aspecte i funcionament de l’inventari, parlen per si soles. Clàssic total.
7days-08-xequin
Allò que abans era normal, ha canviat de sobte. Silent Hill total.

El descobriment d’aquest títol és una alegria per a tots els jugadors que els hi agraden els aventures de terror que es feien als 90, doncs, pel que hem pogut jugar fins ara, arreplega tots els elements clàssics d’aquella època.

Esperem poder fer més endavant una anàlisi més detallat d’aquest genial joc que, possiblement perquè ens agrada massa este gènere, té totes les vises de convertir-se en un dels nostres preferits.

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*