[Ressenya] ‘RESIDENT EVIL’ (2002)

Ja es troba disponible en descàrrega digital per a PC-Windows, PS3, PS4, Xbox 360 i XBox One, un dels millors videojocs de terror de tots els temps. Així, es trenca la exclusivitat de la qual ha gaudit durant anys Nintendo, i el remake del primer Resident Evil arriba en alta definició a més plataformes de videojocs.

Esteu preparats per a tornar a la Mansió Spencer?

Companyia: Capcom.
Distribució: Capcom Europe.

Jugadors: 1.
Format: Discs òptics i descàrrega digital.
Textos: castellà.
Veus: anglès.
Funcions Online: algunes versions.
Plataformes:      image   image       xbox-one        

Este primer capítol de la saga Resident Evil (RE) es tracta d’un remake gràfic en Alta Resolució, del videojoc que va eixir en exclusiva per a la Nintendo Gamecube i Wii, allà per el 2002 i el 2008. I alhora, aquest, es tractava d’un remake total començat des de cero, del primer RE que va eixir el 1996 per a la primera PlayStation.

Resident Evil es va convertir en un dels millors videojocs del món, el qual va crear escola fent famós un estil de joc -el survival horror- i una estètica visual, que serà copiat i usat en moltíssims altres jocs de les dues generacions següents de consoles.

RE HD anàlisi xequinpasme 02
Què estarà passant a les muntanyes Arklay? Portaràs a l’Equip Alpha, per a investigar l’origen dels assassinats.

La història del joc, es ven coneguda: a una xicoteta ciutat del mitjà oest dels Estats Units anomenada Racoon City (ciutat inventada per al joc), fa temps que estan tenint lloc assassinats molt estranys i desaparicions. Gent que pareix haver sigut atacada per animals de grans dimensions, o morta a mossegades. Després d’un temps, la policia local decideix formar un xicotet grup policial per a operacions especials fet amb els millors membres. Dividits en dos grups, son enviats al focus a on s’ha detectat més atacs: les muntanyes i el bosc d’Arklay, al mateix territori del municipi. Una volta allí… comença el joc.

RE HD anàlisi xequinpasme 03
Este plànol de la cinemàtica del principi és idèntic al de la versió original de PlayStation.

Així, si els gràfics de la versió original de la consola de Nintendo -arribant a la seua màxim expressió en la versió de Wii- ja eren al·lucinants, a la versió en Alta Definició, s’ha arribat a les estreles. Si eres del tipus de jugador que -com aquí servidor- li encanta quedar-se bocabadat admirant els detalls dels gràfics d’un videojoc, amb aquest RE tindràs per a bona estona. La qualitat a la qual arribaven ambdós versions es foto-realista.

Els morts vivents lluiran millor que mai en alta definició.

Juntament amb Resident Evil 0, es tracten dels millors escenaris pre-renderitzats que mai s’han vist en plataforma d’entreteniment alguna. Els personatges, els quals compten amb un milió de polígons cadascun, també són d’un realisme que encara impressiona. La obscuritat, o la llum de la lluna, cauen sobre els personatges d’una forma magistral. Imagineu-vos com serà això en esta versió HD.

Ací una comparació amb la nova versió en alta definició del joc, i la versió original de GameCube.

A les últimes versions en HD, els models poligonals no s’han tocat i s’han augmentat la qualitat de les textures i, sobretot, s’ha posat especial èmfasi en el dotar de volum als escenaris, augmentar-los pujant-els-hi la resolució.

L’apartat sonor és simplement sublime. Les melodies ambientals del joc original han sigut refetes des de cero, i li posen la guinda final a tota l’ambientació del joc. La inquietud i, sobretot la tensió, si no haveu jugat mai, la tindreu garantida.

RE REmaster HD xequinpasme 05
Amb el remake del primer Resident Evil, disparar als enemics es feia molt més espectacular.

Quant fa a la jugabilitat, es bastant clàssica. Els moviments i controls són els clàssics de la saga, amb el afegit de que ara pots equipar-te amb objectes d’autodefensa. Són objectes per poder utilitzar només quan l’enemic et tinga agafat, per atacar-lo i desfer-te del seu atac.

Per la resta, conté tot allò que s’espera d’un bon survival horror: molta exploració, puzles, moments d’enfrontaments directes amb enemics, ensurts, ambientació tensa i angoixant, supervivència, i munició i objectes de vida justos.

La nova ambientació d’este remake del primer Resident Evil és genial. Ací podeu observar la intensa foscor dels escenaris, un aspecte poc vist a la saga.

La veritat, a pesar de que ja hages jugat i et conegues la versió de 1996, la primera volta que em vaig posar davant d’este joc, anava confiat en que ja m’ho sabria tot. I no, realment era com jugar a un joc completament nou, doncs han canviat moltes habitacions i elements de l’original, i em van matar varies voltes fins que li vaig agafar el punt.

De fet, això és el que te tot bon survival horror: les primeres partides sempre mors, perquè primer has de fer-te un mapa de la situació, enemics i objectes que vas trobant durant la teua exploració dels escenaris que investigues.

Explorar la mansió Spencer mai havia sigut tan tètric com en este remake.

Com a novetat al RE original de 1996, han afegit un nou element amb els zombis, però no pensem contar exactament què és. Simplement direm que, tractant-se de morts vivents, és una cosa més que encertada. Ja sabeu que sempre fa més gràcia jugar a este tipus de jocs sense saber amb el què et vas a topar.

Així, només en la versió HD que acaba d’eixir, hi ha una novetat en el control: hi ha opció a posar-li el control dels nous residents. Un control que es més versàtil i, comparat amb el clàssic, menys realista. Tot un detall per a que els nous fans de la saga, ho troben més al seu gust. Per la nostra part, ens agrada més el control tradicional.

Els passadissos claustrofòbics van ser una de les novetats del remake del primer RE.

Com a altres novetats, Capcom ha inclòs connectivitat d’este joc amb la xarxa de ResidentEvil.net. Allà, amb el nostre compte, s’aniran enregistrant i acumulant dades estadístiques sobre el nostre avanç al joc, tals com els diferents tipus d’enemics trobats, les armes descobertes, etc. Amb esta connectivitat, també s’ha promès que es desbloquejarien noves armes i altres coses.

De totes formes, quant fa als modes extra al acabar el joc i demés, són casi igual en totes las versions. Es a dir, no s’han inclòs massa novetats en aquesta versió HD que s’acaba d’estrenar.

Si la qualitat gràfica ja era sublime a GameCube i Wii, a les versions HD és un autèntic summun que els fans de la saga no es voldran perdré.

Com a conclusió podríem dir que, si ja tens la versió de Gamecube o Wii i no eres fan de la saga, no val la pena que et faces amb ell. Però si al contrari, eres un sibarita del survival horror, i encara que ja l’hages jugat, et recomanem que et faces amb ell.

I bé, si mai l’has jugat… ja tardes amb fer-te amb ell. El joc sol rondar els 20 €uros, i ens trobem enfront del clàssic de clàssics. Un títol que, encara que ja no faça tanta por, i si no l’has jugat mai com hem dit, no et defraudarà, i de segur que aconseguirà enganxar-te.

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*