Dying Light i Dead Island per a GNU/Linux-Ubuntu-SteamOS

Este dimarts 27 de Gener acaba d’eixir a la venda un joc de gran qualitat, i ja des de la seua estrena, s’inclou també la versió per a Ubuntu/Linux des d’Steam. En Xè Quin Pasme, fets com estos son dignes de ser publicats al nostre bloc. I esque, gràcies a Steam, s’ha trencat una de les “barreres” que moltes companyies veien a l’hora d’editar versions dels seus videojocs que majoritàriament es publicaven sempre en Windows, a altres sistemes operatius com Mac o Linux: la de la distribució. Aquest motiu, juntament amb l’econòmic, no eren cap excusa per no incloure versions per a altres sistemes operatius (S.O.) del mateix joc a un mateix CD. Ara, això de ficar a un mateix CD diferents versions per a diferents S.O., no feia cap gràcia a la gran multinacional Microsoft. Si tontos, mai ho han sigut els xicons de Bill Gates, vaja . . .

I com els diners són poder, Microsoft es posicionava totalment en contra de que productes per al seu S.O. “compartiren” espai a un mateix format físic: estratègies i lleis de la competència. Als creadors de videojocs per a ordinadors personals, durant els últims 30 anys, els eixia més a compte signar el contracte d’exclusivitat amb Microsoft -vetant així que el seu títol poguera eixir per a altres S.O’s-, amb el qual gaudirien de “més” difusió, i alguns minsos beneficis. I ben bé que els ha funcionat això ha Microsoft això durant tot este temps. Així, els creadors del videojoc haurien de posar una inversió extra dels diners seus per a poder encomanar la producció física del mateix joc, però només per a Linux, o per a Mac. Una despesa que en la gran majoria dels casos, no es veié -ni es veuria- recuperada, atés que eren dos sistemes operatius que no emprava amb soltesa un bon gruix de gent al món. Això, en una companyia de programació menuda, ben bé podria significar un forta molèstia, més bé que quelcom mitjanament profitós… però, ¿i les grans companyies de videojocs? Aquestes no deurien haver-se espantat per estos problemes. Podrien haver publicat i difondre les seues creacions sense cap problema. Però en fi, així és la ideologia dels nostres temps: la del benefici. I com este simple tema, com tants altres en les nostres vides, potser ens toca aguantar-nos, però, MAI hem de deixar de reflexionar. Criticar i construir solucions. Encara que després no funcionen.

Així, gràcies a l’expansió de l’ús d’Internet juntament amb l’emergència de les connexions d’ampla banda de dades (popularment conegudes per línies ADSL) a nivell quasi mundial, per fi està fent que es trenque eixe gran paradigma. Videojocs que mai haurien sigut possibles en un S.O. Linux o Mac, estem veient que estan cada volta més a l’abast de la població. I este es el cas de este joc triple AAA (nomenclatura que denota que es un videojoc d’una companyia gran o amb recursos, i no d’una companyia més menuda o independent).

Dying Light i Dead Island no són Survivals Horror a l’ús, però ben bé són videojocs de supervivència i terror. O al menys la tensió està assegurada. I la supervivència és lo que més ens trobarem. Dead Island és un títol que ja té més d’un parell d’anys, però que la seua versió per a Ubuntu/Linux es va fer l’any passat. Ambdós jocs són de la mateixa companyia, i la seua sensibilitat cap a Linux, pareix que està sent una de les més destacades en el món dels videojocs. Com hem dit a l’inici d’esta publicació, és una gran noticia per a tots aquells que utilitzen Ubuntu com a S.O., o tenen maquines Mac, i volen gaudir de videojocs de primera línia. Am, i el millor de tot: la versió és nativa.

O siga, que corre de forma directa sobre el S.O., i no es tracta d’un script preparat per a executar la versió de Windows a través de Wine. Ja que esta última solució ràpida i còmoda a l’hora de portar un videojoc de Windows a les altres dues plataformes, dona moltíssims més problemes a l’hora de gaudir dels gràfics i de les configuracions, i per lo tant baixa l’experiència de joc. Bona prova d’això, la tenim en el resultat de la “versió” de The Witcher 2 que es va fer per a Linux.


 Podeu fer-vos amb els jocs en les seues versións Mac i Linux al seus espais a Steam:

Dead Island –> http://store.steampowered.com/app/91310/

Dying Light –> http://store.steampowered.com/app/239140/?snr=1_7_15__13 (encara no s’ha fet versió per a Mac)

Per a consoles, Dying Light és troba només per a PlayStation 4 i Xbox One. I Dead Island per a PlayStation 3 i Xbox 360.


Fonts:

http://www.taringa.net/posts/linux/18226711/Dead-Island-llega-a-Linux-con-los-zombis-en-oferta.html


 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*