[Notícies] Butlletí XQP! -novembre 2021

El penúltim mes de l’any 2021 el vam començar tenint una altra invitació de podcast, aquesta vegada amb la gent del genial projecte Lúdica.

Quan a novetats, ens trobem amb Bloom, una fusió de Doom i Blood; així com The Medium per a PlayStation 5. Resident Evil Village és nominat i guanya el premi a Joc de l’Any als Golden Joystick Awards, així com també al cinema ens arribà la primera pel·lícula del reinici que ha hagut de la franquícia en aquest format.

Per a títols que ens vindran, s’hi presentà Martha is Dead, dels creadors de Town of Light, així com altres coses, en aquesta 14a edició del nostre butlletí mensual.

[Entrada al web] Participem al podcast 12è de Lúdica.cat

El sabor de Tots Sants-Halloween encara ens durà, i després de ser convidats a Ràdio Hadouken, a principis de novembre hi fèiem el mateix amb la revista catalana professional sobre videojocs, Lúdica.cat.

Va esdevindre una altra bona estona a on hi vam fer un ràpid recorregut pels principals videojocs de terror, els elements que han anat canviant en el gènere, entre d’altres coses.

https://xequinpasmeblog.wordpress.com/2021/11/19/participem-al-12e-podcast-de-ludica-cat/

 

Més terror realista: Martha is Dead

Després de tindre un exitós Kickstarter i obtindre èxit amb el singular The Town Of Light, l’estudi italià LKA Studios torna a la càrrega amb un altre títol d’ambientació-localització propera a aquell joc.

Inserits durant la Segona Gran Guerra, Martha is Dead oferirà altra vegada entorns i fets històrics reals a la Toscana, en una exploració sobre la pèrdua i  la memòria reprimides, i les supersticions.

Té previst eixir el 22 de febrer de l’any que ve per a Xbox Series, PC-Windows, i PlayStation 5, així com PS4 i XBOne.

Aprofitem que recordar l’anàlisi de The Town of Light que en va fer @misostingut25bcc777f6.

[Anàlisi] «The Town of Light» (2016): la memòria de la follia

 

Fil de La Pesanta sobre Amityville

Tots hem sentit alguna vegada sobre el terme Amityville a centenars de pel·lícules de terror, i no teníem ni idea de per què tanta fixació per aquest nom.
Molt bon fil de La Pesanta, explicant l’origen d’això:

 

Lego trau joguines del videojoc Luigi’s Mansion

 

Aprofitament del DualSense en la versió de The Medium per a PlayStation 5

Sembla que poc a durat l’exclusivitat del títol per a plataformes de Microsoft, i al setembre va eixir la versió de The Medium, per a PlayStation 5.

Si bé el títol no aposta de manera convençuda pel terror, el títol compta amb una bona ambientació, i participació en la banda sonora d’Akira Yamaoka, el que fou principal compositor de la banda sonora dels primers Silent Hill.

 

Estrenes: Bloom

Un altre títol que va eixir fa una mica de temps, fou la genial idea d’unir de bona manera dos dels millors shooters de tots els temps.

Nascut d’un projecte mod espanyol, Bloom planteja un rerefons de fusió de dimensions com a excusa per unir monstres, pantalles i altres elements d’ambdós jocs, en un sol.
Nosaltres l’hem provat, i el resultat és més que excel·lent.

 

Cinema:
Resident Evil: Benvinguts a Raccoon City

Va ser presentada fa uns mesos i al novembre ja la teníem a les grans pantalles.
El reinici del pas de Resident Evil al món del cinema ens va portar un metratge que, a pesar de les seues deficiències, va complir les nostres expectatives.

Barrejant els fets dels dos primers videojocs, de manera força fidel, han ofert una cosa nova, però que li manca d’alguna cosa. A pesar de la polèmica elecció d’alguns dels actors, esdevé un decent homenatge als videojocs.

 

Resident Evil Village guanya el GOTY als Golden Joystick Awards

L’octava part de Resident Evil va guanyar el premi a Millor Joc de l’Any, (GOTY; Game Of The Year) als Golden Joystick Awards d’aquest any 2021.

Amb això, ja hi són varis títols seguits de la famosa saga de Capcom que reben un títol d’aquests premis. Recordem que no es va emportar finalment el GOTY, però Resident Evil VII: biohazard s’emportà el 2017 el premi a millor videojoc de realitat virtual, i que el remake de Resident Evil 2 s’emportà el 2019 els premis Ultimate Game of the Year i Millor Àudio.

 

Dark Souls: Millor Joc de Tots els Temps als Golden Joystick Awards 2021

Si Dark Souls no és netament un títol que cerque donar por al jugador, sí que és possiblement un dels millors videojocs de tots els temps amb l’ambientació més obscura i decadent medieval-fantàstica que mai haja existit.

D’això no és estranyar el ben merescut premi que va rebre a Millor Joc de Tots els Temps al ja dit adés Golden Joystick Awards d’aquest any.

Aprofitem per recordar que hi vam dedicar un podcast al nostre programa número 2 de Ràdio XQP!, amb motiu de la remasterització d’aquest videojoc.

[Podcast] 2on Ràdio XQP! – Dark Souls Remastered

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*