[Notícies] Butlletí XQP! -febrer 2021

Seguint la línia dels anteriors mesos, el mes de febrer també s’ha portat d’allò més bé amb els que ens agrada passar por front als videojocs.

El nostre redactor Josep Artés us ofereix una genial entrada per a Xe Quin Pasme! sobre alguns dels elements simbòlics que té Silent Hill 2. A raó d’esta saga, també han hagut les primeres possibles informacions sobre un nou Silent Hill. No és una novetat, però fem recordatori que STALKER 2 està en producció, també rememorant la mort d’un dels principals guionistes del joc degut a la COVID. Akira Yamaoka ens dóna l’alegria del mes i confirma que cap a l’estiu hi sabrem coses sobre un nou títol de terror. Keiichiro Toyama va mostrar els primeres esbossos del seu nou videojoc a un mes de l’anunciament de fer companyia pròpia. També les novetats no s’aturen als indies, i ho veiem amb Expedition Zero, un títol molt atractiu que ens porta a sobreviure enmig d’un bosc a Sibèria, i altres jocs com Jupiter Hell i Projekt Z. També descobrim el projecte RESHDP que està remasteritzant els primers tres jocs originals de Resident Evil, i més coses relacionades amb videojocs.

Quant fa sèries o pel·lícules, només ressaltar que David Lynch quasi ens dóna un bon pasme amb un anunci, que al final era cap cosa relacionada amb una producció seua. Però, sobre el mes de maig, s’espera que comence el rodatge d’una sèrie per a Netflix.

I sense voler-ho, ens vam fer amb l’exclusiva de la sinopsi de la novel·la de terror que està escrivint Pepe Navarro (Pepiu).

Entrada Josep Artés sobre Silent Hill 2

Començàvem bé el mes amb una nova publicació ací al nostre web de @misostingut25bcc777f6.
Seguint amb la línia de desgranar els elements que tenen els Silent Hill, més enllà de la primera capa de la ceba i la jugabilitat, Josep Artés ens transcriu alguns dels elements simbòlics que conté l’excel·lent segon joc de la saga. Un títol que, per als que hagen jugat, ben bé sabran que el factor psicològic dels personatges pesaven de manera important en la trama.

➡️ Llegeix l’entrada ací:
Silent Hill 2 (2001): L’horror de la masculinitat hegemònica

 

Wisteria, nova sèrie a Netflix

Quasi ens mata dels nervis. L’estrafolari David Lynch torna a fer de les seues i, dient que havia de fer un anunciament especial, ens va posar a tots inquiets.
Simplement va dir que continuaria fent les seues prediccions del temps, perquè s’ho havien demanat els fans…

De totes maneres, recordem que este mes de maig començarà l’enregistrament d’una nova sèrie dirigida per ell, i que s’emetrà per a la plataforma Netflix.

➡️ David Lynch Has a New Series in the Works for Netflix (InsideHook)

 

Stalker 2, el retorn d’un clàssic

Després de 13 anys, molta activitat i escena al voltant del joc ucraïnès i l’univers creat en ell, torna Stalker. Va ser presentat l’estiu de l’any passat, i esdevindrà un dels altres exclusius per a Xbox Series… i ordinadors amb Windows 10.

Famós per ser modificable, ja que la comunitat ha fet centenars de mods i continuacions no-oficials amb el seu motor, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl fou la primera incursió de món obert, elements de rol, i survival horror, en els videojocs.
Esperem que aquesta segona part oficial no deceba.

 

Mort de Sergei Ivanov, guionista d’Stalker

Quasi connectada amb l’anterior notícia, ens vam assabentar que el desembre va morir un dels pares d’S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Fou el guionista del primer joc, i també es trobava treballant a Stalker 2.
Els motius de la mort varen ser relacionats amb complicacions de la seua salut al contraure la COVID-19, un virus que ja estem tots força cansats de sentir d’ell i tot el mal que està fent.

 

Akira Yamaoka confirma nou títol de terror

Akira Yamaoka, un dels responsables de la saga Silent Hill, ha posat fi a la seua aturada en el desenvolupament de videojocs. El també músic ha confirmat en una entrevista del portal de videojocs àrab Al-Hud que cap a l’estiu en sabrem més sobre un nou títol que possiblement siga el que està demanat la gent des de fa temps.
La cosa és important, doncs potser Yamaoka no deuria haver dit res encara, ja que la web àrab va tindre que eliminar l’entrevista del seu web per pressions de la companyia desenvolupadora del joc, de la qual no han volgut desvetllar l’autoria.

Akira Yamaoka fou un dels pares de l’equip original que va crear els primers Silent Hill, component ell també totes les singulars bandes sonores de gran qualitat que sempre han acompanyat els jocs. També ha participat fa poc elaborant la BSO del videojoc The Medium, que va eixir en exclusiva el mes passat per a Xbox Series.

 

RESHDP, remasteritzacions no-oficial dels tres primers Resident Evil

El temps passa, el maquinari canvia, o deixa de funcionar, i això ens dóna problemes. Una vegada més i de manera no-oficial, hi trobem solucions.
Una de les nostres entrades del mes al nostre web fou sobre el projecte Resident Evil Seamless HD Project. Exactament, i com haveu llegit el títol, es tracta d’un projecte independent fet per seguidors de Resident Evil, qui estan creant noves vectoritzacions de les textures poligonals i els escenaris dels primers jocs de la veterana saga.

Lleig ací l’entrada:
➡️ RESHDP, gaudeix dels Resident Evil originals en Alta definició

 

Nova secció al web: llistat per consoles

A Xe Quin Pasme! hem encetat una nova pàgina al web a on anirem ordenant en llistats, els diferents videojocs de supervivència i terror que existeixen per a les diferents consoles de joc.
De moment la pàgina es troba en construcció, i s’anirà actualitzant poc a poc, fins tindre tot. A banda del nom del títol i la plataforma que va pertànyer, també s’afegiran les dates d’eixida a territori europeu.

I es que: què hi ha més còmode que jugar en consola? Engegar i jugar, cosa que dels ordinadors no podem dir el mateix sempre.
Sense cap mena de dubte, estes meravelloses plataformes de joc es mereixen una pàgina pròpia al nostre web.

📋 Visita ací el llistat de survival horror per a consoles de joc 

 

Primeres imatges del nou joc de Keiichiro Toyama

A l’anterior butlletí ja vam informar de que Keiichiro Toyama, un dels principals implicats en varis dels millors videojocs de terror de la història, com el primer Silent Hill i la saga Forbidden Siren, finalitzava el seu contracte amb Sony i obria estudi propi.

Ni més d’un mes ha passat, i el canal de Youtube del seu nou estudi ja ha presentat un xicotet vídeo a on el mateix Toyama ens parla de si mateix, mostrant-nos també diversos dissenys de les criatures que faran aparició al nou joc.

 

Expedition Zero, terror a la Sibèria durant la Unió Soviètica

El món dels videojocs de terror s’expandeix a ritmes imparables, i no sempre són tots clons de Resident Evil, com en éste cas.

Expedition Zero serà un videojoc a on es barrejarà els elements clàssics, juntament amb elements de supervivència vital, a l’estil de com ho feia Chernobylite: tindrem un món obert a on poder anar a recollir llenya, menjar, o deixalles materials per sobreviure en el dia a dia de la nostra cabana. I si ja localització de tot això són els frondosos i aïllats boscos de Sibèria amb un científic perdut d’una unitat especial d’investigació de la Unió Soviètica, doncs es trobem amb un dels primers títols de terror en esta línia.

Hi ha demo a Steam, per si voleu provar-lo.

 

Nou Silent Hill més a prop que mai

Bloober Team, l’equip que hi ha rere diversos jocs de por com Layers of Fear, The Medium i l’última adaptació al videojoc de la saga de El Projecte de la Bruixa de Blair, Blair Witch, va anunciar este mes que estaven en contactes amb una companyia i una famosa i esperada llicència de terror.
Si parem atenció a que els últims Silent Hill van ser desenvolupats per companyies terceres, i ja no per algun estudi intern de la mateixa Konami, i també basant-nos en que la banda sonora de The Medium fou composta pel mateix autor que els jocs de la saga de Konami, doncs la cosa ben bé apunta de manera esclaridora.

Qui sap? Potser d’ací a poc en sabrem alguna cosa més.

➡️ Bloober Team working on horror IP with “very famous gaming publisher” (Gematsu)

 

Nou avançament en Projekt Z

Els zombis continuen estant de moda, i per a bona mostra tota la sèrie de shooters cooperatius que hi han tant de moda, i estan en continua creació o expansió, com aquest Projekt Z.

Donem a conèixer este shooter cooperatiu en línia que està evolucionant de manera molt professional a partir d’unes primerenques versions que no donaven molta confiança en el seu temps. S’ambientarà durant la Segona Guerra Mundial i… Sí! Zombis nazis!

 

Rainbow Six Quarantine canvia de nom

Degut al context mundial de la pandèmia de la COVID, este estrany títol a la franquícia de Rainbow Six passarà a nomenar-se Parasyte. Com ja va practicant Activision amb la seua llicència Call of Duty, Ubisoft tampoc es queda curta amb la seua Rainbow Six. I esque, al ja llunyà E3 2019 es va presentar una mena de nova entrega de la saga que ens feia recordar molt a un videojoc de terror, en comptes de a una aventura d’intriga, acció i misteris politicomilitars.

Rainbow Six Parasyte serà un intent de la marca per llançar-se a l’arena dels jocs d’acció en línia, cooperatius, amb virus mutants que transformen a la gent en monstres o zombis… I sí, és graciós vore la signatura de l’escriptor Tom Clancy en este joc, però en fi. De primeres, el títol no fa un aspecte tan dolent.

 

Exclusiva sobre la novel·la de terror de Pepe Navarro (Pepiu)

Quasi com sense voler-ho, i amb una conversa per les xarxes socials, el polifacètic Pepe Navarro, més conegut a les xarxes i a TV com Pepiu, ens va oferir una sinopsi sobre la seua pròxima novel·la que, segons ell, serà de terror psicològic.

Lleig ací l’entrada:
➡️ [Literatura] Exclusiva de la novel·la de terror psicològic de Pepe Navarro (Pepiu)

 

Jupiter Hell, successor del projecte DoomRL

Us descobrim més jocs de diferent tipus que no siguen les aventures de supervivència i terror clàssiques, amb este Jupiter Hell.

Possiblement molts no coneixíeu DoomRL, un joc independent que buscava oferir una mena d’RPG per torns basat en els primers Doom, però sense perdre l’aspecte de l’acció, a més d’afegir-li un caràcter més estratègic. Degut a reclamacions legals de Bethesda, la companyia que té actualment els drets d’imatge del famós shooter, aquell joc va haver de ser cancel·lat, i tal, i com ha passat amb altres jocs, els seus creadors van escollir la via de fer un joc totalment nou amb allò que ja teniu fet afegint els canvis visuals pertinents.

 

Data d’eixida i canvis en Tormented Souls

El survival horror desenvolupat a Xile, Tormented Souls, ha donat ja la seua data d’eixida, així com les plataformes definitives per a les quals tindrà versió.

Primerament, el desenvolupador ha tingut la sort de que el seu joc haja sigut acceptat per la distribuïdora Meridian Games, amb la qual cosa, comptarà amb edicions físiques per a Nintendo Switch i PlayStation 5. Per altra banda, s’abandonen les versions de PlayStation 4 i Xbox One, passant a Xbox Series i PC, en format digital.

La data d’eixida serà per al 13 d’agost, excepte a Nintendo Switch, que ho farà al mes d’octubre d’este mateix any.

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*