[Literatura] Revista ‘FREAKCIONS’, nova publicació de relats curts de terror i ficció en català

Si bé en llengua castellana se troben, òbviament, desenes de revistes en paper sobre ciència ficció i terror, en català la cosa no estava tan bé, ni molt menys. Després de la desapareguda Les Males Herbes, naix un altre projecte similar molt atractiu: Freakcions.

Feia temps que no se sentia res referent a revistes impreses de l’estil de la desapareguda publicació de relats curts de terror en català, Les Males Herbes. La finalització d’aquesta revista va suposar un dur colp per als que ens estimàvem llegir terror en la nostra llengua. Encara així, aquella revista (i encara blog), va donar pas a la creació d’un dels primers segells editorials de qualitat dedicat a aquell gènere i a la ciència ficció en llengua catalana.

La cosa bona fou que la majoria d’autors que feien relats curts per a la revista encara continuaren publicant als llibres que han anat eixint per al segell editorial. Tot i així, s’ha de dir que es trobava a faltar una publicació de xicotets relats. Una revista de paper a on es fes difusió i es donara oportunitat a escriptoris novells. Un format que tots els països sempre han tingut, i que ha enriquit la cultura local, amb publicacions curtes, però impactants. Cal recordar que Howard P. Lovecraft va començar així, publicant a revistes.

El Biblionauta és un dels webs més actiu i complet sobre literatura de ciència ficció, fantasia i terror en català.

Doncs bé, al desembre del 2019 va naixer Freakcions. Revista de narracions estranyes. Gràcies a la gent de la nova editorial Mai Més, i dels donants de la web d’El Biblionauta, s’ha pogut portar a terme l’edició en paper d’esta revista.

 

De totes maneres, caldria esmenar que en realitat no es cosa nova. Freakcions és la culminació en paper del que abans oferia només el web de El Biblionauta baix el nom de L‘Almanac del Biblionauta.

Si voleu fer-vos amb els números de la revista, en digital o en paper, al següent enllaç podreu fer-ho:

https://elbiblionauta.com/ca/projectes/freakcions/

 

Des de Xe Quin Pasme! només podem que desitjar el millor per a esta publicació, que dure molts anys,  i que recolzeu aquest projecte!

 


Font: https://elbiblionauta.com/ca/2019/12/23/des-davui-ja-podeu-llegir-el-numero-5-de-la-revista-freakcions/

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*