[Reportatge] Un any d’interessants reconeixements per als videojocs de terror

Com diu la dita, sobre gustos no hi ha res escrit, però sempre que et volen reconèixer alguna cosa que hages fet, cert merit hi haurà en l’assumpte, no? Este any 2019 diversos videojocs que entren a dins de la línia de Xe Quin Pasme! varen ser nominats o premiats a millors jocs de l’any, entre altres categories, en diversos actes de reconeixement creatiu, tan nacionals com internacionals. Ací us oferim un reportatge sobre la qüestió.

Per un costat, el primer survival horror valencià, Fear The Dark Unknown, va ser nominat en la categoria de Millor Videojoc en els II Premis de l’AudioVisual Valencià (AVAV). Els premis AVAV són un acte organitzat per lInstitut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia Valenciana de l’AudioVisual, el qual està sent programat cap a finals d’any amb l’objectiu de reconèixer el talent creatiu del territori valencià en tots els àmbits de creacions audiovisuals, tal i com indica el propi nom de l’acte.

L’acte va tindre lloc el 22 de novembre a l’Auditori de Castellò, i va ser televisat en directe per la televisió publicà valenciana À Punt Mèdia.

El premi a Millor Videojoc se l’emportà finalment l’estudi villener DevilishGames, amb el seu joc Path to Mnemosyne.

A data de l’acte dels II Premis de l’AudioVisual Valencià, Fear The Dark Unknown encara no estava disponible, un fet que molt probablement va dificultar més encara les seues possibilitats de ser-hi possible guanyador. Path to Mnemosyne va eixir l’any passat, tenint una bona crítica per part de la comunitat de jugadors, amb el seu innegable i genial ús que fa amb la perspectiva visual, avançant per mons surrealistes. Un títol que des d’ací recomanem amb força, i que esperem que reculla més premis i reconeixements a tot arreu.

Ací podeu vore l’acte de la Gala del lliurament dels II Premis de l’Audiovisual Valencià.
https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/retransmissions/23-11-2019-gala-audiovisual-comunitat-valenciana

 

Per altra banda, i ja a un àmbit més internacional, diversos títols interessants per a la línia d’este bloc, varen ser nominats i premiats en diferents categories als Golden Joystick Awards, i als The Game Awards.

Així, als premis britànics Golden Joystick Awards, un dels esdeveniments de reconeixement en el món dels videojocs més vells del món, el qual porta fent-se des de 1983, va donar el premi a Resident Evil 2 en la categoria de Ultimate Game of The Year, i Millor Àudio.

Per altre costat, també s’hi varen trobar coses interessants als premis a La excel·lència de la industria dels videojocs, els The Game Awards, el qual té lloc als Estats Units d’Amèrica, i que és un acte que en cada edició sembla agafar més importància i influència a dins del món dels videojocs.

Per una banda, la reinvenció de Resident Evil 2 va estar nominada a Joc de l’Any (el famós GOTY, que en diuen, per les seues sigles en anglès), juntament amb altres títols com Death Stranding (DS), aquest últim que no és tan de terror clarament, però que d’ambientació en té de bona.

Aquest dos títols competien amb Control, Super Smash Bros Ultimate, Sekiro i The Outer Worlds i, tot i estar mitjanament clar de que Death Stranding estava com un dels seguríssims, al final el guanyador va ser Sekiro: Shadows Die Twice, el genial títol de From Software, creadors de Dark Souls.

A la resta de categories de l’acte, també varem poder trobar altres títols que serien d‘interès en els videojocs d’acció o aventura de/o amb trets de terror, com Metro Exodus, Devil May Cry 5, a banda de Resident Evil 2 i Death Stranding.

Devil May Cry 5 i Metro Exodus varen competir en la categoria de Millor Joc d’Acció, guanyant el primer. Aquest títol de Capcom també competia per la Millor Banda Sonora amb Death Stranding, sent vencedor el títol de Kojima. Altre títol que va recollir DS va ser el de Millor Interpretació, gràcies a Mads Mikkelsen amb el seu personatge de Cliff.

https://www.instagram.com/p/B6A-bIaKQaF/?igshid=cr1d3bx4cl47

I esque l’esperat títol d‘Hideo Kojima competia a diverses categories a on rivalitzava amb Resident Evil 2, entre molts d’altres, com per exemple a Millor Disseny d’Àudio i Millor Aventura, a on cap dels dos el va guanyar. El premi a Millor Direcció, això sí, sí que va recaure sobre Death Stranding.

Amb el The Games Awards, es tanca un any a on els fans del terror possiblement més atenció haurien posat en uns actes d’estes característiques, de fa temps ençà.

 

Fonts:
· http://academiavalencianadelaudiovisual.com/edicion/nominadas2019/

· https://www.bbc.com/news/newsbeat-50438161

· https://gameranx.com/updates/id/188522/article/tga-2019-winners-announced-detailed-full-list/https://gameranx.com/updates/id/188522/article/tga-2019-winners-announced-detailed-full-list/

Comparteix això