[Colp d’ull] UNDEAD RESIDENCE

A esta nova secció de Colp d’ull, vos volem presentar un curiós títol que vaig trobar per la botiga Google Play. Undead Residence és tota una carta d’amor al survival horror clàssic, el qual podràs portar sempre al teu smartphone.

·Companyia/Creador: David Amado Fernández
·Plataforma/es:  (2014)

El que podrem trobar a Undead Residence no és res nou: és un clon de Resident Evil, i compleix molt bé amb eixa línia. Però, el joc es nota que ha sigut fet per una, o per poques persones, molt en la línia d’estos videojocs que tant abunden per Google Play.

I esque Undead Residence té un control que no respon bé. S’ha intentat imitar el típic control de “tanc” dels primers Resident Evil, però ens ha paregut que el personatge és molt lent en la execució d’alguns moviments (sobretot, fer girar al personatge).

Tot queda massa reduït a pocs botons tàctils de la pantalla, i a sobre estes són molt brusques… i igual de tosques són les animacions de moltes accions. Excepte el moviment de caminar, la resta d’animacions estan bastant mal fetes. La transició entre animacions és quasi nul·la.

És un llàstima que el control tipus tanc no haja sigut suficientment copiat d’una bona manera, i això li resta molt al joc. És molt possible que l’experiència millore jugant amb un controlador normal bluetooth (No ho hem provat).

Com a bon survival horror, el joc té una línia argumental. El món ha sigut afectat per una epidèmia mundial de morts vivents i mutants, degut a l’acció d’un microbi creat com arma biològica. Un grup de forces especials arriben a una antiga residència universitària amb l’esperança de trobar a un dels doctors del centre, que possiblement estiga en possessió d’una mostra original del microbi, necessari per a sintetitzar una vacuna.

De moment puzles no hem trobat, però sí exploració, arxius que recollir, objectes, munició, i la resta de coses habituals. Fins i tot hi han habitacions a obscures a on comptarem amb l’ajuda d’una llanterna.

Gràficament el títol compleix molt bé, i té molt de contrast amb les seues tosques animacions. Les textures, efectes de llum, i el disseny dels monstres està molt ben fet. Els zombis es destrueixen molt bé, i els els pots rebentar el cap, volar-els els braços, quedar partits per la meitat, etc. En gore i ambientació, compleix molt bé, gràcies també a unes melodies que no estan malament.

Podem concloure que no es tan mal joc per jugar una estoneta al mòbil però que, si no t’agrada el gènere, és molt possible que l’avorreixes. Ara, si ets un fricàs com nosaltres, esta còpia de Resident Evil de segur que t’agradarà, ja que es nota que és un joc fet per fans per a fans.

De totes maneres, esperem que reba actualitzacions. El títol podria estar més agradable de jugar si el poliren un poquet més.

Ah! i una dada curiosa: Undead Residence és molt probable que haja sigut el primer survival horror fet a Múrcia. Acho Pijo! Casi na!

Nota: 5/10

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*