Chernobylite: terror a la Txernòbil real!

Fa unes setmanes es va presentar el trailer i pàgina de Steam, del pròxim joc de Farm 51, el qual serà un survival horror… ambientat en la ciutat fantasma de Txernòbil!

Com haveu pogut observar al vídeo de presentació d’este joc, la cosa pinta, més que genial!

El títol del videojoc es deu a la txernobilita, un mineral artificial creat arran del famós accident nuclear. Amb el que s’ha vist als vídeos, i este mineral, més o menys ja ens podem fer una idea de per a on podria anar la trama. La història sembla  que barrejarà surrealisme i l’obsessió d’un home que busca a la seua amant allà a Txernòbil.

I esque -a pesar de que no siga nova la idea-, ambientar un videojoc a la ciutat fantasma de Txernòbil, pot donar molt, molt, moltíssim suc a un videojoc de supervivència i terror. Resta dir que és evident que un dels principals elements atractius que tindrà el títol, és este famós enclavament del nord d’Ucraïna, a la província de Kíev.

Chernobylity serà en survival horror en primera persona, situat en la ciutat abandonada de Txernòbil. Pintaca brutal!

A banda de les típiques mecàniques de supervivència i terror que prometen els seus creadors, també es desvetlla a la web oficial que tindrem la possibilitat de recollir diversos materials, analitzar-los, i crear-ne de nous, tot bastant relacionat amb la física i la química.

Potser els enemics que ens trobem siguen fruit de la radiació de la txernobilita.

 

Per a qui no recorde o no conega el Cas de Txernòbil, només dir que allà es va viure el major desastre nuclear de la humanitat, sent un dels episodis més tràgics i impactants del segle passat.

El desastre va costar la vida de més de 800.000, degut a l’explosió d’un reactor nuclear per culpa d’una prova tècnica mal realitzada. L’explosió va alliberar una brutal quantitat ingent d’elements de fissió a la atmosfera. La zona no tornarà a estar totalment desradioactivitzada d’ací a 40.000 anys.

A la Viquipèdia hi ha un article ben elaborat sobre el tema.

Accident de Txernòbil
https://ca.wikipedia.org/wiki/Accident_de_Txern%C3%B2bil

 

Tornant al joc, els seus creadors sembla que estan posant molt d’esforç en fer un bon títol. Així, seguint l’estel d’altres videojocs, han penjat un primer vídeo de com estan realitzant el joc. I la cosa pinta, molt bé.

I esque, el títol d’esta entrada no es debades. El joc no només estarà ambientat i situat a Txernòbil, sinó que els seus creadors ens permetran visitar espais i zones de la Txernòbil real!

Es nota el treball de recreació realista en 3D que estan fent els dissenyadors d’art del videojoc. La desolació, esta volta, serà real a un survival horror.

Alguns dels creadors del videojoc han visitat la zona d’exclusió -possiblement una de les més “segures” de visitar-, que es troba al voltant de l’antiga planta nuclear. Amb tècniques de fotogrametria i l’ús de drons, sembla que ja han aconseguit recrear de manera poligonal aquesta zona, tal i com ens mostra el vídeo de dalt.

Sí, ja han hagut altres títols com S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, que ens van oferir una experiència de joc molt enriquidora al seu temps, però no fou plenament survival horror, sinó més bé d’acció i món obert.

Amb Chernobylite, possiblement ens trobem front al primer videojoc que ha intentar recrear zones de la Txernòbil real… i a sobre a un survival horror!

En fin, no podem estar més contents, ja que la cosa pinta molt bé.

El títol té data provisional d’eixir cap a la tardor d’este mateix any, així que, paciència, que encara hi ha temps endavant.

Estarem a l’aguait, i us anirem informant per ací o a les nostres xarxes socials, com sempre.

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*