[Reportatge] Presentacions al voltant de l’E3 2018

Entre aquesta setmana i la finals de la passada, va tindre lloc la famosa fira Electronic Entertainment Expo (E3) que té lloc a Los Angeles (EEUU) anualment.

Arran d’això, i de la expectació que crea aquest acte, us fem un breu resum de les novetats relacionades amb el survival horror, o de videojocs que mig s’orienten, que s’hi van poder vore allà. Tant del mateix E3, com abans d’ell, ja que aquesta edició, a pesar d’haver sigut una de les més fluixes de la seua història, hem vist com cada vegada és més habitual que les companyies preferisquen presentar els seus títols fora d’aquest esdeveniment.

Fora de l’E3

Com hem dit, abans de l’E3 moltes companyies van fer presentacions dels seus títols. Ací van alguns dels que es van presentar fora de l’acte.

Un any després des que va ser anunciat, ja sabem com serà el joc basat en Guerra Mundial Z. Al final serà un shotter cooperatiu, a l’estil dels molts que hi han ja actualment. Possiblement, i degut a l’èxit d’aquests, al final la companyia s’ha adreçat cap a aquest gènere tant de moda ara. A part de zombis, molt de gore, i acció amb onades d’enemics, el títol no dóna per a esbrinar més sobre ell. Eixirà per a PlayStation 4, Xbox One i PC-Windows.

Conferència EA

No es va presentar absolutament res. Va ser una de les companyies que, pels últims moviments que fa, tampoc haviem d’esperar cap cosa important. No hi havia cap cosa que ens fes pensar que Electronic Arts ens donaria una alegria amb un Dead Space 4, però en fi. Sempre s’ha de tindre eixa il·lusió i esperança.

Conferència Microsoft – Xbox One

Esta conferència, juntament amb la de Sony-PlayStation 4, va ser una de les millors de tot l’acte. A ella es van poder veure els següents títols.

Un dels més esperats per ací, Metro Exodus, va tindre espai a la conferència de Microsoft. La trama sembla que ens situarà a prop d’un enclavament a on s’ha format una estranya secta, enmig de tot l’apocalíptic món que envolta la saga Metro. Molt bona pinta, sí senyor. També eixirà per a PlayStation 4 i PC-Windows. La data d’eixida serà al 22 de febrer.

L’exitós títol que mesclava survival horror i parkour, Dying Light, va tindre la presentació de la seua segona part. Pel que es pot veure al trailer, Dying Light 2 tornarà a oferir un món obert, posant més èmfasi en l’acció i la llibertat de les nostres eleccions front a diferents situacions. Segons com les encarem, això es vorà reflectit en el futur al món que ens envolta.

The walking dead: The Telltale series també va ser present. Aquesta aventura interactiva basada en l’univers de la famosa saga de còmic i TV, rebrà el que serà ja el seu últim capítol. També eixirà per a PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, i PC-Windows,

Conferència Ubisoft

Res. Tampoc s’esperava massa d’aquesta companyia, doncs mai ha oferit cap gran videojoc de terror, exceptuant l’entretingut ZombiU, títol que va perdre gran part de la seua gràcia a les seues posteriors versions per a Windows, PlayStation 4 i Xbox One. El que molava era jugar-lo amb el controlador de WiiU.

Conferència SquareEnix

Esta companyia tampoc va presentar cap cosa interessant a dins del survival horror. Podrien haver presentat alguna cosa nova de Parasite Eve, però, al igual que Dead Space 4, tampoc ens van donar cap sorpresa.

Conferència Sony – PlayStation 4

Els títols estrela presentats a la conferència de Sony, una de les millors conferències, juntament amb la de Microsoft, eren autèntics pesos pesats. Realment, els dos primers no són survival horror ni títols realment orientats al terror, però si que contenen elements que ens agraden als jugadors típics d’aquest tipus.

Per fi es va mostrar alguna cosa nova de The Last of Us Chapter II. Al vídeo es va poder vore a una crescuda Ellie, durant la seua nova vida, temps després del nou món que ha deixat en la terra l’esclat de la infecció humana pels fongs cordiceps. Després de la bonica escena del principi, la presentació ens trasllada a una trepidant partida a on Ellie ha d’escapar d’un bosc infestat d’un enemic pitjor que els mutants: els propis humans.

Pel que hem pogut vore al vídeo, la segona part de The Last Of Us, continuarà sent un survival action amb totes les de la llei.

Continuem amb joies. A l’E3 també li va tocar el torn al geni Hideo Kojima, i el seu Death Stranding, amb un vídeo també amb gameplay que ens desvetlla més coses sobre este títol. No soles té ambientació terrorífica, sinó que també els elements de supervivència semblen estar presents.

Hideo Kojima està demostrant la seua desbordant imaginació cinèfila, amb un apocalíptic món, a on sembla que unes estranyes entitats han conquerit la terra… o això podem intuir d’este fantasiós i psicodèlic món que està creant Kojima.

I per últim, i ja us el vam anunciar, també va arribar (PER FI!) el remake de Resident Evil 2!!!

Capcom va alliberar un vídeo trailer, així com un gameplay de 15 minuts que, després de visualitzar-lo, ens ha deixat amb unes terribles ganes de que isca ja. Pel que hem pogut comprovar aïrats, Capcom no tornarà a l’enfocament cap a l’acció de Resident Evil 5 i 6, i seguirà l’estil de Resident Evil 7. Això sí, torna la vista en tercera persona, la càmera al muscle o d’esquenes al personatge, però amb tot el sabor del survival horror clàssic.

https://www.youtube.com/watch?v=xtxJtQa6VSw

Els menús d’opcions, i la resta d’entorn jugable i tècnic, fa indicar que sí: Resident Evil ens intentarà donar mal rotllo altra volta. I de fet amb Resident Evil 7 ho van aconseguir molt bé! Per l’ambientació del títol, amb nou protagonisme de la llanterna i la obscuritat, sembla que van pel mateix camí!

El millor esque van anunciar data de llançament. Apunteu el 25 de febrer a l’agenda.

Conferència PC

Ací es varen presentar coneguts títols, i poques novetats, sobretot relacionats amb els jocs de tirs cooperatius.

Un altre que va ser presentat a l’any passat, torna per a oferir-nos nou material. Esta volta, en format de partida, a on ja podrem fer-nos una idea de com serà este GTFO. Tal i com van prometre els seus creadors -pares de PayDay-, diuen que volien emular els moments d’angoixa i onades d’enemics que s’havien vist a pel·lícules com Aliens.

D’acord amb el que han mostrar, ben bé podria ser així, encara que a simple vista, sembla un altre horror coop de tirs del muntó.

La saga de The Walking Dead deixa la línia de l’aventura interactiva, per passar-se a la moda dels shooters cooperatius. Ací podeu veure la presentació d’aquest The Walking Dead Overkill. També estarà disponible per a PlayStation 4 i Xbox One.

Continuem amb els Coop-Horror, amb la presentació d’una nova expansió per a Killing Floor 2, en la qual un escenari a bord d’una aeronau amb un circ demoniac espera als jugadors, a banda de noves armes i personatges, i altres coses. També disponible per a Xbox One i PlayStation 4.

I bé, bàsicament fou això tot el que es va presentar al voltant d’estos dies plens de “hype“, com es diu hui en dia.

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*