[Notícia] Friday The13 The Game podria deixar de rebre expansions per qüestions de drets d’autor

El videojoc cooperatiu 4 contra 1 Friday The13 TheGame, és troba en problemes. Possiblement, un dels més grossos, si ja de per sí no era un joc totalment polit i jugable sense errors. Si al maig de l’any passat us parlaven de que el joc anava a eixir, un any i un mes després, cap la possibilitat de la mort d’este títol.

Per a entendre el tema, cal saber què ha estat passant amb la propietat intel·lectual de les famoses pel·lícules de terror nord-americanes. Us fem cinc cèntims: des d’agost del 2016 fins a dia de hui, la propietat intel·lectual de la famosa saga de terror ha estat encallada en una batalla legal que sembla no tindre final. La qüestió es que Victor Miller, guionista de només la primera pel·lícula, va començar allà pel 2016 una batalla legal contra Horror Inc, per a que els drets del famós assassí se li traspassen a ell i a la seua companyia.

Així, enmig d’aquest conflicte, molt possiblement la gent de Gun Media -els creadors de Friday The13 The Game-, no s’esperaven que això els hi pogués afectar. Però, no ha sigut així, i ahir llançaven un comunicat, a on el xicotet estudi confirmava que es veia obligat a cancel·lar qualsevol nova actualització del seu videojoc.

Veient el temps en el qual porta aturat el procés legal de drets d’autor de les pel·lícules, i d’acord amb el tipus de joc que és Friday The13 TheGame, això pot resultar mortal per al mateix títol. I això és així perquè, habitualment, els jocs cooperatius online tenen una vida determinada, a on el public quasi sempre canvia a l’últim joc d’aquest estil que haja pogut eixir.

A pesar de les seues deficiències, el joc era molt “fet per fans, per a fans”. Fins i tot, un dels més famosos maquilladors de terror com Tom Savini, va crear un Jason exclusiu per a este títol.

Des del principi, este títol ha tingut moltíssims problemes de lag, d’aturades sobtades de la partida, i d’altres errors. Amb això, i que simplement s’ha anat actualitzant molt a poc a poc, un possible abandonament per part de l’equip, en el cas de que no pogueren ni tan sols actualitzar el joc a nivell de solucionar errades, pot significar la mort per al joc, com hem dit abans.

Per altra banda, cal pensar que probablement també els creadors tinguen un poc de responsabilitat en tot això: de mentre varen estar creant el joc, aquell contenciós legal ja havia començat.

Una llàstima que després d’un gran crowfounding, i amb menys d’un any de vida, este joc pot acabar desapareixent…

Seria un final molt trist per a una bona idea.

Fonts:

http://f13game.com/news/end-of-content/

https://www.hollywoodreporter.com/thr-esq/friday-13th-rights-at-stake-922911

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*