[Reportatge] Possibilitats d’un nou Silent Hill a un any del seu 20 aniversari

Expositor de Silent Hill 3 a l’E3 del 2003.

Potser és massa prompte per a parlar d’este tema amb fonament, però pensem que no estaria malament parlar-ne ja un poc. Ha passat ja molt de temps des de la cancel·lació de l’últim Silent Hill, i el silenci de Konami s’està tornant llarg i feixuc per als fans.

Tenint de front l’expectativa de la imminent presentació del remake de Resident Evil 2, i l’època d’aniversaris de sagues conegudes a dins dels videojocs, hem pensat que seria interessant parlar de Silent Hill. I més sabent que a l’any que ve Silent Hill compleix 20 anys.

Així, des d’este humil blog, intentarem mostrar un xicotet estat de la qüestió, seguint les últimes passes d’un dels membres més actius que van quedar d’aquells gloriosos survival horror, i que encara continua actiu fent treballs per a altres produccions.

Si la setmana passada us oferíem un mini reportatge del que deuria haver sigut l’últim Silent Hill, esta setmana en tornem a parlar del tema. I esque, a l’any que ve 2019, Silent Hill complirà els seu 20 aniversari, i els seus creadors pareix que no estan molt per la labor de fer un nou joc… o potser sí.

Des de la desbandada de l’equip del Silent Team després de que Konami els deixara sense feina (“gràcies” Konami), els seus membres resten a la diàspora. Com alguns sabreu, Konami va optar per donar-li el treball de fer els últims Silent Hill a altres estudis de programació, un fet que va provocar una caiguda i deteriorament de la qualitat d’aquesta saga. També, de rebot, això produïa la dissolució del Silent Team, un equip pseudofixe en el qual havia gent que van donar vida als quatre primers Silent Hill. Els quatre primers capítols van suposar els millors survival horror dels seus anys, els quals són els millors dels tots els que Konami ha tret.

Expositor de Silent Hill 4: The Room, a la fira nord-americana de l’E3 de 2004.

Dels pocs vincles que els fans d’aquella gran saga de terror poden tindre per mantindre viva l’esperança, és a través d’un dels principals membres que estaven a la creació dels primers títols. Masahiro Ito, encarregat de dissenyar i crear els monstres dels quatre primers Silent Hill, manté un compte a Twitter prou actiu, amb el qual interactua molt amb els seus fans.

Però, les notícies referents a un nou Silent Hil, o nou joc, no són bones. Nosaltres el seguim, i bàsicament, com podreu comprovar al següent fil de Twitter, les respostes no són massa clares. Una persona li pregunta si hi ha algun pla per traure algun nou videojoc de cara al pròxim any, amb motiu de l’aniversari de l’eixida del primer Silent Hill, i la resposta es prou curta, al igual que oberta.

Allà, Ito descarta de moment (encara que no de forma completament segura) qualsevol iniciativa de fer un nou Silent Hill. Ni de cara al seu aniversari, ni de nou projecte sencer.

Bé, tampoc hauríem de ser tant negatius -a més a més de que encara queda un any per davant-, ja que això podria no ser realment així. Amb això volem dir que, a l’any passat, Masahiro Ito, si que comentava que si que estaria interessat en fer un nou videojoc. Això sí, oferint una experiència i estètica diferent a la saga Silent Hill.

Il·lustració de Ito en la qual s’inspiraria per a crear al seu famós Cap de Triangle que apareix a Silent Hill 2.

Allà nega la seua intenció d’usar un dels monstres més carismàtics que va crear, com va ser el Cap de Piràmide a Silent Hill 2, tant de com possiblement fer un nou Silent Hill.

En fi, com haveu pogut observar, es contradiu. Al seu tuit més recent, dubta, mentre que a finals de l’estiu passat, tenia més clar que no tenia intencions.

A aquests tuits de l’any passat, els seus seguidors li preguen que els creadors dels Silent Hill original tornen a fer un survival horror, arran del que sembla un renàixer del gènere, vists els bons resultats de Resident Evil 7 i The Evil Within 2. O això, ho fer una recaptació a la xarxa, un crowfounding, i fer-ne un successor espiritual.

De totes maneres, com nomena Ito ací, la llicència de la saga està a mans de Konami, i d’ella dependrà el futur que li vullguen donar, de fer-ne un nou Silent Hill, i que el criden per participar-hi.

De fet, i ací trobem un fet positiu, Konami ha mantingut el contacte amb ell, ja que han tornat a comptar amb Ito per al disseny de les criatures de Metal Gear Survive (PlayStation 4, Xbox One i Windows). Bé, ja sabem que aquest últim Metal Gear és molt polèmic, però ací la importància rau en que encara compten amb ell per a fer nous títols.

https://twitter.com/Dreamboum/status/962116354764627968

En el suposat dels casos de que els antics membres dels primers Silent Hill es tornaren a reunir per a fer un nou videojoc, sempre podrien tirar de fer un successor espiritual. Es a dir, fer una seqüela no oficial, usant altre nom i personatges. Aquesta via que ja l’han feta servir altres creadors originals que no han pogut accedir a les sagues que ells van crear, degut a que ara la llicència ja no els pertany. Els pares de Clock Tower, i les dos seqüeles no oficials d’esta saga com són NightCry, i el recent Remothered: Tormented Fahters, en són un bon exemple.

Masahiro Ito amb un disseny per al survival horror NightCry.

Ja per anar tancant, i seguint l’anterior tuit, Ito de moment no ha respòs a eixa pregunta. Akira Yamaoka, un altre dels importantíssims creadors de Silent Hill, pareix que està obert a una reunió dels antics membres del Silent Team.

Podem concloure amb que Masahiro Ito es troba actiu, i que continua creant monstres, com ho ha fet recentment a Metal Gear Survive, i com ho va fer anteriorment a NightCry, en el qual va col·laborar fent el disseny també de les criatures que apareixien a este títol, successor de Clock Tower -com ja hem nomenat abans-, i que deuria haver sigut un Clock Tower 4.

Així que la cosa no pinta tan malament. Ja només ens queda esperar que a aquest any, tant de bo ens puguem portar alguna sorpresa.

Si t’ha agradat esta notícia, per favor, dóna-li a m’agrada, o comparteix, per a donar a conèixer esta web, i poder trobar més col·laboradors. Moltes gràcies ;).

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*