Ens hem fet un gnusocial!

gnu-social-logo

Sí! Ens ha pegat la neura, i ens hem tornat uns hippies.

Expandim les nostres vies de comunicació, i ens hem fet un gnusocial. Que què és això? Doncs es podria resumir amb que es una espècie de twitter, però millor. És un software de microbloging a l’estil de twitter, però englobat a dins d’un projecte de software lliure i de servidors descentralitzats. L’ús d’aquestes xarxes socials lliures garanteix que amb el seu us, ningú s’està lucrant gratuïtament de l’activitat que estàs fent. I tampoc et demanaran cap dada personal, ni número de telèfon. És a dir, no es trafica amb les teues dades personals, ni se te’n demanaran mai.

S’assembla tant a twitter, que l’estètica i ús és la mateixa. I inclús, per a fer la transició més suau per als nous vinguts, el pots connectar al teu twitter.

D’entre tots els servidors (http–elquesiga), que usen el software de microblogging gnusocial, hem triat https://quitter.cat/.

social-net

Així, la nostra direcció és https://quitter.cat/XeQuinPasme I per a escriure és igual que la direcció de twitter @xequinpasme. Dona igual quin servidor de gnusocial useu, doncs ací, al contrari que facebook o twitter, està tot connectat.


Si voleu saber-ne més sobre les xarxes socials lliures i descentralitzades, ací ús deixem una pàgina molt completa:

https://comunicatelibremente.wordpress.com/


Si vols saber quants diners produeix l’ús del teu perfil de Facebook per a la mateixa Facebook, ací tens un interessant enllaç sobre una aplicació que t’ajuda a saber això:

http://www.diarioinformacion.com/vida-y-estilo/tecnologia/2016/11/24/dinero-gana-facebook-datos/1831935.html


 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*