[Notícies] Butlletí XQP! -octubre 2021

El mes d’octubre, mes per excel·lència de la tardor, les castanyes, Tots Sants… en fi: Halloween!

Un mes tal s’ha portat d’allò més bé, i ens ha portat moltes novetats en l’àmbit dels videojocs: Alisa, el nou capítol de The Dark Pictures, Saint Kotar, l’últim títol de Project Zero: Maiden of Black Water per a totes les plataformes, Succubus, i altres com el remaster d’Alan Wake.

Quant a novetats per al futur, ens vam topar amb Eternal Evil, una mena de Resident Evil 7 amb molt bona pinta, apostes interessantíssimes com Dark Tales From Mexico, i la sorpresa d’una antologia pròpia de jocs de terror per part de Luminy Studios, The Dark Bones, etc.

I per acabar, varem participar altre any en l’especial de terror de Halloween que fa la bona gent de Ràdio Hadouken, entre d’altres coses.

 

Una resmasterització d’Alan Wake arriba a les noves plataformes

A través d’una filtració a les xarxes, i amb no massa temps fins a la seua confirmació, i sense quasi donar temps a digerir la sorpresa, va arribar un dels grans exclusius d’Xbox 360 a les plataformes actuals.

Baix el nom d’Alan Wake remaster, ens ha arribat un títol amb certs canvis, però mantenint els elements importants del títol original: el rostre del protagonista ha sigut canviat, així com també la seua banda sonora, i altre contingut addicional menor. Evidentment, el joc també ha passat un senzill treball de re-escalat de textures per adaptar les imatges a les noves resolucions de les pantalles de hui en dia.

Si no el vau jugar en la seua època, ara és un gran moment per fer-vos amb ell, i tindre’l i a la prestatgeria de la vostra ludoteca.

 

Good guy costa blanca: Nou company a les xarxes

De moment internet continua fent-se servir per allò a que estava destinat, connectant a la gent, i si fa poc varem descobrir a La Pesanta, hem tingut un altre descobriment similar.
Des de les nostres terres s’hi troba Good guy costa blanca fent contingut sobre la saga Chucky en valencià a Instagram i Twitter.
Des d’ací tot un plaer descobrir que cada vegada hi ha més gent fent continguts a la xarxa en la nostra llengua.

Ací teniu les seues xarxes:

https://www.instagram.com/goodguycostablanca/

 

The Dark Bones: Luminy Studios anuncia una antologia de survival horrors

L’estudi alacantí Luminy Studios, i quasi de sorpresa, ha anunciat amb un trailer que desenvoluparà diversos títols de terror de curta durada, apuntant-se així a un estil de jocs que està demostrant bons resultats com les antologies de The Dark Pictures, Song of Horror, o títols no massa llargs com Horror Tales: The Wine.

Al final no ha pogut ser llançada cap demo ni el joc a l’octubre però el seu creador (qui és seguidor nostre) està treballant de valent per fer-ho.

 

Memento: 4 anys de la mort d’Al Matthews

Ja han passat 4 anys de la sobtada mort de l’actor Al Matthews, el qual, entre d’altres papers de la seua carrera, va interpretar al sergent dels mítics marines que feien aparició a la gran pel·lícula Aliens (1986).

El més curiós, i a més motiu per recordar-nos del seu traspàs, fou que va ocórrer a la localitat d’Oriola (El Baix Segura), capital de la última comarca del País Valencià, zona a on no ha sigut l’únic actor nord-americà que l’ha escollit per a la seua jubilació, o fins i tot rodar pel·lícules.

Fallece en Orihuela el actor ‘Al Matthews’, el sargento Apone de Aliens: el regreso

 

Felicitació 9 d’octubre a tots els valencians

Des de l’entitat Territori Gamer, de la qual Xe Quin Pasme! en forma part, varem fer difusió de la diada de tots els valencians, així com també el nostre dia dels Enamorats.

 

Estrenes: Succubus

 

Dark Tales From Mexico, més títols que emfatitzen la localització

L’amplíssim món ja dels videojocs ens torna a brindar un altre títol desenvolupat amb grans idees que renovaran el gènere.

L’èxit en la seua campanya de recaptació a Kickstarter ha demostrat que apostes com Dark Tales From Mexico, denoten l’interès de la gent per enclavaments i contextos nous per al survival horror, a més d’usar tècniques diferents a l’hora de dissenyar els entorns o els monstres com podreu vore al següent vídeo.

 

Eternal Evil, copiant la fòrmula dels últims Resident Evil

Ja es troba disponible a Steam el pròleg al joc Eternal Evil, un títol independent que, per tot el que ofereix, intenta copiar el nou estil dels videojocs de supervivència i terror queResident Evil 7 va començar a promoure.

Nosaltres l’hem tastat, i si el joc final continua en la línia, potser esdevindrà un bon títol a tindre en compte.

 

Recordem la bona estrena de Catacric, Catacrac (sèrie d’À Punt Mèdia)

Amb motiu del més per excel·lència dels que ens agrada el terror, varem compartir a les xarxes una de les nostres entrades de fa un parell d’anys, amb motiu de l’estrena de la sèrie Catacric, Catacrac de la cadena de televisió pública valenciana À Punt.

L’entrada se la mereixia, doncs, la sèrie dedicada a fer en animació les nostres rondalles, es varen estrenar, ni més ni menys que amb una de les més esgarrifoses que tenim al lore valencià.

[Sèries-animació] «I queixalets també»: <i>Catacric, Catacrac</i> s’estrena de bona manera

 

Estrenes: House of Ashes (antologia The Dark Pictures)

 

Estrenes: Alisa

Més d’una ocasió ens haureu sentit parlar i publicar coses sobre un survival horror rabiosament clàssic, de nom Alisa que, per fi, a l’octubre, va vore la llum.

El títol arriba amb cert retard respecte als plans inicials dels seus creadors, però ho va fer per a bé. S’han afegit controls moderns, per a tot aquell que odie el control tipus tanc, així com una millor adaptació a les noves pantalles per a poder equilibrar l’estètica de baixa resolució que ofereix el joc, típiques de les consoles de mitjans dels 90.

Ací us parlàrem d’ell, i fins i tot ací @xolutot, em vaig atrevir a fer un gameplay.

[Anàlisi] Demo d’<em>Alisa: The Awakening</em>, retorn als veritables 90

[Colp d’Ull] <em>Alisa: The Arrival</em> (demo)

 

[Entrada al web] Mizzurna Falls i Iru! ja disponibles en anglès

Més de vint anys després, a occident ja podem gaudir d’alguna manera de títols que, quan van sortir al seu temps, pensàvem que mai ens arribarien.

Gràcies a l’escena i la comunitat de videojugadors, més activa que mai al món, hi varem dedicar una entrada a una fita sobre la qual ja, s’està convertint en cosa habitual: traduccions independents i no oficials.

<i>Mizzurna Falls</i> i <i>Iru!</i> ja disponibles en anglès

 

Fornite estrena skins de dos dels protagonistes icòniques de Resident Evil

 

Estrenes: Project Zero Maiden of Black Water

La saga de fantasmes per excel·lència del món del survival horror sembla que ha trencat amb l’exclusivitat que hi tenia amb Nintendo, i ens va arribar per a totes les consoles i PC-Windows.

Qui no haja jugat mai a cap Project Zero, aquesta serà una manera de descobrir una de les sagues més importants del gènere de terror que va crear escola, com ben bé ho va demostrar el genial DreadOut, i altres que s’inspiraren en aquest estil.
Amb un rerefons molt japonès, l’ús de la càmera fotogràfica serà l’arma essencial contra les esgarrifoses i turmentades aparicions que ens eixiran al pas.

 

Estrenes: Saint Kotar

Després de que el joc se mostrés amb un primer capítol gratuït, i amb una campanya de recaptació també força positiva, Saint Kotar per fi es va posar a la venda.
Disponible per a totes les plataformes, fins i tot veuran a la llum versions d’ordinador per a GNU/Linux i MacOS més endavant, el títol corre sobre els estàndards d’una aventura gràfica amb un fort component detectivesc i de molts diàlegs.

Atenció al trailer que, a opinió personal, fa força spoiler.

 

Impressionant anunci publicitari japonès de Resident Evil 4 VR

Que al Japó cuiden molt bé la publicitat, o són ultra-extravagants, no és cosa nova per a qui ja ho sàpiga.

Al cas que ens pertoca altra vegada ho demostren, amb l’impressionant nivell de cura, treball i inversió que s’hi pot observar a l’anunci publicitari que s’ha fet al Japó amb raó de la versió de Resident Evil 4 VR per a plataformes de realitat virtual.

 

[Entrada al web] Col·laboració Especial Terror Ràdio Hadouken Tots Sants 2021, – Lovecraft

Per acabar de bona manera el mes, ací el gestor principal de Xe Quin Pasme!, vaig ser convidat un any més a l’especial terror del podcast en valencià sobre música de videojocs Ràdio Hadouken.

A banda dels presentadors Isra i Pepe, aquest any vaig estar compartint saviesa fricaire amb Pere Àlvaro, de qui no sabia que era ben sabut en temes del famós escriptor de Providence.

https://xequinpasmeblog.wordpress.com/2021/11/13/collaboracio-especial-terror-radio-hadouken-tots-sants-2021-lovecraft/

 

Comparteix això

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*